HP Pavilion Gaming 16-a0054nq, laptop de gaming cu ecran generos

Pasionații de jocuri și-au schimbat preferințele în ultimii ani, adică nu maia optează pentru desktopuri, ci pentru laptopuri. HP Pavilion 16-a0054nq este perfect pentru gaming deoarece are o placă video GTX 1650 Ti, ar anumite componente por fi înlocuite cu altele mai scumpe (memorie RAM și SSD). Producătorul nu a ales să pună cele mai scumpe componente pe el, pentru a fi mai accesibil. În acest sens, au ales Free DOS pentru ca voi să instalați ulterior Windows 10.

Din imaginea de jos se poate vedea că nu este cu mult mai diferit de variantele de 15.6 inci, însă este mai compact decât laptopurile cu ecran de 17.3 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația unui laptop este destul de importantă când alegeți un laptop, în special dacă va fi folosit pentru a juca jocuri sau poate că nici nu aveți altul. Placa video dedicată este ceva mai bună decât cea clasică (non Ti), însă depinde și de jocul ales și cât de optimizat este. Laptopurile de gaming au ecrane IPS pentru a oferi cea mai bună experiență și unele pot avea chiar și un refresh de 144 Hz. Din păcate acest model nu vine cu această caracteristică și nu este un minus dacă nu ajungeți la peste 60-80 de fpsuri în jocuri.

Păreri pro și contra

Dacă nu vreți un laptop clasic, atunci merită să alegeți unul de gaming cu performanțe superioare, dotări excelente, dar și designul este unul special. Tastatura iluminată devine destul de utilă când nu aveți o lampă de birou sau vreți să folosi. Pe partea de componente se poate vedea noul procesor Comet Lake care oferă un scor foarte bun, dar și restul componentelor au un rol destul de important când vine vorba de performanță. Chiar dacă laptopurile au scăzut în dimensiuni, greutatea nu poate fi scăzută deoarece vorbim de un hardware avansat și de un sistem de răcire modern.

HP Pavilion 16-a0054nq va impresiona la multe capitole și poate fi folosit mulți ani pentru că oferă un procesor de tip Core i5, iar dacă simțiți că nu mai aveți spațiu, optați pentru un SSD mai generos (512GB sau 1TB).

Te-ar mai putea interesa