HP Pavilion G6-6C15EQ

Acest laptop HP Pavilion G6-6C15EQ cu codul B1E46EA e o recomandare accesibilă pentru cei pasionați de jocuri. Având în vedere că laptopul are un ecran cu rezoluție HD Ready, nu veți avea nevoie de un procesor foarte performant. În cazul acestui laptop e vorba de un AMD A4 care evident e din seria A (APU). Deci are două plăci video care vor lucra în Dual Graphics (dedicata 7690M și integrata 6480G) adică vor lucra împreună nu ca și la configurațiile cu procesoare Intel. Observ că arată precum un DV6-6C21EQ care are procesor mai bun dar nu și o placă video pentru gaming. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capacul
Deschis

Specificaţii tehnice

Procesorul său e unul AMD Dual Core A4-3330M care are o frecvență de 2.2 GHz și placa video AMD Radeon HD 6480G. Displayul său LCD LED de 15.6 inci are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și deci veți putea juca jocuri doar la rezoluție HD, motiv pentru care cerințele hardware pentru jocuri sunt mai mici și deci nu veți avea probleme în cele mai noi jocuri. Capacitatea memoriei RAM e de 4GB și din păcate e dispusă pe ambele sloturi motiv pentru care la un eventual upgrade veți rămâne cu o placă de 2GB în plus.

HDD său e cam mic pentru cei care stochează filme și muzică pe laptop. Însă se poate opta chiar și pentru un hard extern. Placa video dedicată HD 7690M e un model nou și pe 128 de biți. Deci înlocuiește multe modele mai vechi (cum ar fi 6550M) și poate face față oricărei provocări. PE partea de multimedia, comunicații și porturi are difuzoare stereo Altec Lansing cu Dolby Home Theater, DVD RW, cititor de carduri, cameră web HD, microfon, USBuri 2.0 (x4), două ieșiri audio, LAN, HDMI, VGA și WLAN. Autonomia de funcționare e decentă deoarece vine cu o baterie de 6 celule. Pentru a vă face o idee despre placa video, puteți viziona acel clip de jos:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: placă video foarte bună, design robust, software licențiat, tehnologia Dual Graphics și prețul e mai mic decât la acea alternativă mai sus menționată care are doar procesor mai bun.

Minusuri: nu are bluetooth și ambele sloturi pentru memorie RAM sunt ocupate.

Concluzie

Din punctul meu de vedere era mai bine dacă venea fără Windows, adică să fie mai accesibil pentru cumpărător. Însă dacă îl folosiți și la locul de muncă, e bine să fie licențiat. Pavilion G6-6C15EQ e un model de anul acesta care promite performanțe mai mari față de predecesorii săi la un preț similar.

Te-ar mai putea interesa