HP Pavilion g6-2300sq, laptop office cu 6GB RAM

Laptop HP Pavilion g6-2300sq e un model interesant deoarece oferă un hard disk cu spațiu de stocare mare și o mulțime de memorie RAM. Spațiul de stocare e bine venit însă nu prea sunt atâtea aplicații care să necesită atâta memorie, chiar și 4 GB ar fi fost suficienți. Face parte din noua generație de laptopuri, astfel că și procesorul e destul de nou și eficient. Performanțele sale sunt acceptabile. Un astfel de laptop îl recomand studenților dar și celor care nu vor Core i sau placă video dedicată. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Arată ca oricare alt model G6, doar că acesta e pe negru iar suprafețele sun lucioase. Un astfel de finisaj îi da un plus de eleganță dar are și dezavantaje.

Deschis
Deschis
Închis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul Pentium 2020M e unul din noua serie de procesoare de la Intel și care oferă și o placă video integrată. Poate fi folosit ca media player, adică pentru vizionarea de conținut media că doar are un ecran HD de 15.6 inci. Pentru aplicațiile zilnice laptopul oferă 6GB  RAM astfel că nu va mai fi nevoie niciodată de un upgrade sau mai bine zis, în următorii ani.

Chiar și spațiul de stocare e impresionant – 750GB, iar o extensie poate fi un hard extern. Dotările sunt multe și utile pentru cei care lucrează pe un PC și toate sunt la îndemână. Mă refer la: unitate DVD, card reader, USBuri, HDMI, VGA, LAN etc. Având în vedere că are tehnologie wireless e nevoie de un router wireless pentru a nu mai folosi mufa de rețea pentru conectare la internet.

Apreciez că are USBuri de tip 3.0 care sunt de 10 ori mai rapide ca și 2.0, deci e bine să aveți și un mediu de stocare pe aceeași interfață. Autonomia de funcționare e de peste 3 ore în mod office și ține de setări ori aplicațiile utilizate. Prețul mai atractiv se datorează configurației dar și sistemului de operare Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: multitasking bu, arată bine, oferă tehnologie bluetooth, USBuri de înaltă viteză și cameră web HD.

Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Acest HP Pavilion g6-2300sq poate următoarea voastră alegere dacă nu vă doriți ceva mai performant ori nu sunteți fan al altui producător. E bun pentru uz casnic și pentru vizionat filme, deci poate înlocui fără probleme actualul PC. Pentru a vă face o idee espre cum ar arăta în realitate sau mai de aproape, am postat clipul de jos:

Te-ar mai putea interesa