HP Pavilion G6-2230sq

Actualizare: Laptopul Pavilion G6-2230sq s-a ieftinit cu 300 lei (acum costă 2899 lei), bani care-i poți investi într-un maus HP XA964AA și o geantă HP QB756AA. Ce e foarte tare e faptul că în acest moment se oferă drept cadou un sistem 5.1 Logitech Z506.

Articolul din 19.10.2012:
Acest laptop HP Pavilion G6-2230sq e unul dintre primele laptopuri cu Windows 8 a acestui producător. Deci dacă nu v-ați luat încă un laptop și vă doriți unul nou și performant, acesta ar putea fi o alegere bună. Vine cu un procesor i5 IvyBridge, memorie RAM suficientă și hard mare. Cât despre placa video, HD 7670M înlocuiește modelul HD 6650M (ca să vă faceți o idee despre performanțe). E un laptop modest de gaming și nu se pot juca multe jocuri pe acesta deoarece nu are ecran FullHD (pentru care aveați nevoie de un i7). Deci procesorul își face bine treaba pentru un laptop cu ecran HD și așa de portabil. G6-2230sq are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificaţii tehnice

Nu e un laptop mare ci unul obișnuit, de aceea ecranul e de 15.6 inci de tip HD. Modelul de procesor e i5-3210M de 2.5 GHz și e cel mai nou din seria i5. Aduce o placă Intel nouă și tehnologia mai noi și eficiente. Din păcate cei 6GB sunt instalați pe ambele sloturi, de aceea un upgrade nu ar fi o soluție prea bună deoarece veți rămâne cu o memorie de 2 GB. Dar poate aveți cui s-o vindeți, iar problema se rezolvă de la sine.

HDD-ul de 750 GB e foarte bun deoarece puteți stoca multe fișiere și e silențios. Nu se poate compara cu un SSH sau SSD, dar pentru un utilizator obișnuit e numai bun. Placa video dedicată de la AMD menționată sus, are o memorie de 2GB (puteți seta mai multe detalii în jocuri), face parte din clasa 2 și e pe 128 de biți. Nu cred că o placă video mai performantă v-ar fi ajutat la ceva (nu sunt jocuri care să necesite mai mult)…. și așa e vorba de gaming HD.

Dotările sunt decente deoarece veți avea bluetooth, două porturi USB 3.0, cameră web HD, difuzoare decentă dar fără Beats Audio etc. Bateria de 6 celule oferă maxim 4 ore de utilizare în modul economic. Având în vedere că vine cu Windows 8, merită să așteptați până în 26 oct. când va fi disponibil.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: puteți juca orice joc, design elegant cu suprafețe lucioase, porturi USB 3.0, spațiu de stocare mare și Windows 8.

Minusuri: fără Beats Audio.

Concluzie

Acest Pavilion G6-2230sq de la HP e un laptop recent introdus pe piață și care merită toată atenția deoarece e destul de bine realizat. Pot spune că impresionează la majoritatea capitolelor.

Te-ar mai putea interesa