HP Pavilion G6-2012sq

Un astfel de laptop HP Pavilion G6-2012sq se adresează pasionaților de jocuri deoarece placa sa video e una cu BUS de 128 de biți și memorie de 2GB. Bineînțeles, alături de acea placă AMD vom vedea și un Core i7, dar nu unul obișnuit ci unul IvyBridge. Chiar dacă vine pe negru, design-ul e același și nu cred că ar trebui să fie altul. Aș opta pentru el doar dacă mi-aș dori un laptop care să poată face față noilor jocuri. Având în vedere că e un model cu ecran HD Ready, puteți seta detalii medii și maxime pentru jocuri. Cât despre preț, e discutabil, deoarece noi componente presupun că și eficiență mai crescută. Aveți nevoie de un buget generos deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul Core i7 3612QM e unul dintre cele mai bune alegeri de la ora actuală deoarece viteza de procesare e mai mult decât satisfăcătoare (în special când e vorba de jocuri). Ecranul de 15.6 inci e unul tipic LCD LED cu rezoluție de 768p. Sunt curios când vom vedea rezoluții mai mari și ecrane de tip IPS pe astfel de laptopuri. Nu cred că ar avea rost să-i măriți memoria RAM de la 6 la 8GB deoarece ambele sloturi sunt ocupate și deci veți rămâne doar cu o plăcuță de 2GB în plus.

Spațiul de stocare e de 750GB și deci aveți unde să puneți filmele și jocurile preferate.  Radeon HD 7670M e o placă video concepută pentru gameri deoarece are 2GB și BUS de 128 de biți. La capitolul multimedia, porturi și comunicații vine cu unitate DVD, difuzoare, card reader, cameră web, LAN, USBuri 2.0 și 3.0, ieșire audio, HDMI (puteți conecta un monitor sau un TV la notebook), VGA, WLAN (aveți nevoie de un router wireless) etc. Autonomia e aceeași ca și la modelele anterioare – circa 3 ore și ceva. Trebuie să știți că lista de jocuri care le poate rula la detalii maxime e foarte lungă. Jos puteți observa că poate reda Diablo III la maxim:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un aspect elegant (negru lucios), configurație nouă și numai bună pentru jocuri.

Minusuri: prețul nu e chiar atractiv.

Concluzie

Acest Pavilion G6-2012sq e un model apărut anul acesta care promite performanțe mai mari (datorită configurației cu Ivy Bridge și plăcii video AMD din seria 7000M) și pot spune că seamănă destul de bine cu predecesoarele sale.

Te-ar mai putea interesa