HP Pavilion G6-2011SQ

Acest laptop HP Pavilion G6-2011SQ e unul care a apărut anul acesta și se poate observa cel mai bine în configurația sa, adică are Core i5 IvyBridge, memorie RAM la 1600MHz și o placă video AMD din seria 7000M. După cum bine știți o astfel de configurație nu e accesibilă și îl face ideal pentru jocuri chiar dacă nu puteți rula orice la detalii maxime, însă va face față cu brio jocurilor din 2011. Poate reda filme 1080p, diverse aplicații de proiectare sau editare video. Designul nu e cu mult mai diferit față de cel al predecesoarelor sale. Acesta e pe negru lucios și cu logo gri/argintiu. G6-2011SQ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Închis

Specificații tehnice

Procesorul Intel Core i5 e unul din a treia serie și se poate observa că are o denumire peste valoarea de 3000, adică 3210M. Chiar și placa video Intel e una nouă – HD 4000, însă nu e cu mult mai bună decât predecesoarea. Ecranul său de 15.6 inci e unul HD și e satisfăcător atunci când vizionați filme din apropiere. Datorită ieșirii HDMI, se pot conecta fie un monitor fie un TV. Dacă nu vă interesează calitatea, atunci puteți opta chiar și pentru VGA.

Memoria RAM nu poate fi extinsă la mai mult de 8GB, deci cei 6GB vor fi suficienți datorită frecvenței crescute. Capacitatea de stocare e mai mult decât satisfăcătoare – 1TB. După cum bine știți, nu veți găsi multe modele cu harduri așa mari. Placa video AMD e una de 128 de biți și cu memorie de 2 GB. E vorba de 7670M care poate reda de exemplu Diablo 3 la detalii maxime fără probleme. Unitatea DVD va fi destul de utilă atunci când veți instala sistemul de operare sau să vizionați un filme, dar în rest nu e prea utilă. Aveți la dispoziție difuzoare stereo, o cameră web, diverse porturi, bluetooth și tehnologie Wi-Fi. Autonomia de funcționare e aceeași ca și la predecesoarele, adică peste 3 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu porturi USB de tipul 3.0, configurație nouă, hard de 1TB, are Free DOS și bluetooth.

Minusuri: cameră web doar de 0.3 MP.

Concluzie

Acest Pavilion G6-2011SQ de la HP nu e cel mai bun laptop pentru jocuri dar cu siguranță are un preț atractiv (având în vedere configurația) și deci merită recomand unui prieten care nu-și dorește un desktop ci un laptop pe care să poată juca și ceva jocuri.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HP Pavilion G6-2011SQ”

  1. ok, si totusi cat de silentios e acest laptop. Intentionez sa il cumpar, insa am deja un HP galagios ca o drujba. Procesorul, placa video, toate acestea cand le folosesc la capacitate maxima vor incalzi laptopul.

    Astfel iar poroneste cooler-ul facand o galagie mai tare decat muzica pe care incerc sa o ascult. Ai putea sa faci niste teste si sa revii cu cu informatia?

    Mersi mult si keep up doing ‘cause you do it well.

    Dan.

  2. După câțiva ani/luni (depinde cât de aerisită e camera) se acumulează praf și din această cauză face gălăgie. Modelul de față e silențios.
    Din câte văd nu mai e în ofertă, dar ceva similar e HP Pavilion Sleekbook 15-b003sq, venind cu multifuncțional cadou aici, iar ceva cu o culoare interesantă e HP Pavilion Sleekbook 15-b001sq care e tot la promoție aici.

Comentariile sunt închise.