HP Pavilion G6-1313SQ

Acest laptop HP Pavilion G6-1313SQ e unul dintre puținele laptopuri de culoare roșie și care să fie și accesibil. Se adresează în general cel care se joacă jocuri dar nu prea sofisticate deoarece placa video dedicată nu e una prea performantă, E vorba de o configurație APU cu A4, 4GB și 7450M. Spre deosebire de alte configurații, aici avem la dispoziție o tehnologie Dual Graphics care e tipică pentru procesoarele APU de la AMD și funcționează doar ideal în jocuri. Mai precis, placa video integrată lucrează cu cea dedicată pentru a obține un plus de performanță. Design-ul acestuia nu diferă față de cele pe gri. Acest Pavilion G6-1313SQ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificații tehnice

Probabil că ați mai auzit de procesoarele AMD A4, însă acest 3305 e unul nou dar are aceeași placă video integrată – Radeon HD 6480G. Performanțele grafice ale acesteia sunt superioare celor Intel și pot lucra împreună cu cele dedicate pentru un plus de performanță. Cea dedicată e 7450M și nu e cea mai grozavă dar cu care puteți juca la detalii medii o mulțime de jocuri. Ecranul de 15.6 inci are o rezoluție HD care e ideală pentru vizionarea de filme la calitate 480p sau 720p.

Capacitatea memoriei de tip RAM e de 4GB și poate fi extinsă doar la 6 GB, iar eu vă recomand acest upgrade deoarece placa integrată va mânca ceva din RAMi. Hardul său de 500GB e suficient de bun deoarece e unul SATA și e de 5400RPM. Acesta e spațios și silențios, probabil că un SSD ar fi ideal, dar nu e chiar la îndemână pentru oricine. Laptopul e dotat cu unitate DVD, cameră web, difuzoare, card reader, USBuri, ieșiri video, LAN, WLAN etc. Autonomia e cea tipică pentru laptopuri și deci nu nici prea mare dar nici prea mică 3 ore. E un laptop portabil, alături de care vă recomand o geantă sau husă pentru că are suprafețe lucioase și care se pot zgâria ușor.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: preț atractiv, e o alternativă bună la un model cu Intel, configurație multimedia și tehnologia Dual Graphics.

Minusuri: această serie G6 nu e disponibilă în prea multe culori, majoritatea fiind pe gri.

Concluzie

Acest Pavilion G6-1313SQ e un laptop roșu foarte reușit având un raport performanță/preț foarte bun, dar care nu e pe gustul meu deoarece e pe roșu. Prefer fie unul gri, negru sau albastru. Pentru a vă face o idee mai bună, am postat un clip cu un laptop similar:

Te-ar mai putea interesa