HP Pavilion G6-1311EQ

Dacă te interesează achiziția unui laptop nou care să fie un model premium atunci îți recomand laptopul HP Pavilion G6-1311EQ deoarece e un model apărut în 2012 și înglobează multă tehnologie utilă cum ar i un procesor Intel Core i5 2450M la 2.50Ghz, 4GB memorie RAM (care normal că poate fi upgradată), un hard de 500GB la 5400 rotații și placă video AMD Radeon HD 7450M de 1GB. Placa grafică e un model pe 64 biți, însă am și eu un model similar și pot spune că se descurcă de minune în jocuri, deși nu e un model special de jocuri. Mie nu mi se pare deloc mult un preţ bun Vezi prețul special de azi » și trebuie știut că deși e un notebook premium nu vine cu Windows, ci cu FreeDOS care e mare prostie.

Poze

Culoarea acestui Pavilion G6 e gri cărbune și nu albă ca a lui G6-6C15EQ și astfel că nu se va vedea praful și nici amprentele cum s-ar vedea pe un model negru. Designul e unul caracteristic seriei Pavilion și tastatura e de culoare neagră, neavând tastatură numerică și de aceea G6 e comparat cu MacBook.

Din față
De sus

Specificaţii tehnice

Nu aș vrea să insist prea mult asupra detaliilor tehnice ale acestuia deoarece le găsiți pe site-urile magazinelor, dar foarte important de menționat ar fi faptul că vine cu i5 Sandy Bridge. Memoria cu care e dotat laptopul e în cantitate de 4 giga și din păcate nu i se poate mări la 8GB ci la 6GB. Ecranul e unul de 15,6 inci și pe el vor putea fi urmărite cu succes filme Blu-ray și HD.

Păreri pro şi contra

Pro: nu costă deloc mult având în vedere că e un laptop făcut oarecum de americani și nu de chinezi; are cip grafic cu memorie dedicată; bateria e una de 6 celule și ține destul de mult, dar nu la fel de mult ca un laptop cu Nvidia Optimus.
Contra: nu vine dotat cu placă grafică pe 128 biți și nu are USB 3.0, dar ar putea să se lanseze modele cu acest port. (Nu e un minus, dar mine nu-mi place de nicio culoare interfața CCC a plăcii video prin care configurezi diferiți parametri ai acesteia.)

Concluzie

1311EQ e un model al anului 2012 pentru persoanele care apreciază lucrurile de calitate. Trebuie recunoscut că are un preț ceva mai mare față de un model similar de la Acer, însă e un laptop de calitate și care intră în categoria premium. Pentru a vă face mai bine o impresie despre acest calculator am pus și un video preview alături.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „HP Pavilion G6-1311EQ”

  1. 2 chestii ce as dori sa spun…

    Nu este o prostie ca nu vine cu WIndows 7, probabil ca pe site nu ai voie sau consideri ca nu ai voie sa spui ca orice om isi pune un windows piratat, dar asta asa este, respectiv eu voi folosi un linux pe el, deci consider ca lipsa windows-ului de pe laptop este una foarte buna, nu consider normal sa nu ai alegerea de a instala un OS pe care il doresti tu, respectiv sa dai milioane in plus pentru un windows pe care il primesti si sa nu primesti un CD cu sistemul de operare ci sa ai o partitie de recuperare, alta tampenie corporatista.
    Remarca numarul 2 este ca video-ul este in maghiara :)) nu am avut probleme cu intelegerea videolului dar macar in engleza daca nu in romana, ar fi necesar un video…

    Commentul meu nu era la adresa te ci la adresa firmelor care forteaza oamenii sa se multumeasca cu un sistem de operare mediocru, fara ca acestia sa aiba optiunea de a alege ceva dupa nevoi personale…

  2. Am pus acest clip deoarece mi se pare că laptopul e prezentat mai bine din punct de vedere vizual. Normal că există și clipuri în engleză, dar nu-mi prea plac.

  3. Va rog mult ……… Cine poate sa-mi dea un raspuns cat mai urgent in legatura ce camera web si difuzoarele ??? Cum se descurca ambele ??? As dori sa-l achizitionez cat mai urgent . Multumesc…

Comentariile sunt închise.