HP Pavilion G6-1212SQ

Laptopul HP Pavilion G6-1212SQ e un model relativ nou şi spun asta pentru nu vine cu un procesor din a doua serie de la Intel. Dar dacă vreţi un procesor mai puternic atunci recomand G6-1205SQ care are un Core i5 sau din contră un G6-1201SQ. Plăcile de pe ambele modele sunt relativ identice în sensul că scot aceleaşi performanţe chiar dacă vin de la producători diferiţi. Spre deosebire de celelalte modele din seria G6 nu prezintă modificări estetice sau de culoare, fiind un model pe gri fumuriu. Deci acest laptop e un model din categoria multimedia, dar nu e unul de gaming. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
De sus

Specificații tehnice

Procesorul Core i3 nu e un model Sandy Bridge dar e unul destul de performant având o frecvenţă de 2.4 GHz şi un cache de 3 MB. Displayul LCD LED e unul BrightView de 15.6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli. Deci are un ecran cu o rezoluţie numai bună pentru filmele la calitate HD dar şi cele 480p se văd foarte bine pe acesta. Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 4/6 giga la 1333 MHz şi poate fi mărită la 6 giga având un slot liber. Acesta ar fi necesar numai dacă vă plac jocuri şi doriţi ceva mai mult din partea laptopului. Are un hard SATA care are un spaţiu de stocare de 500 de GB şi o viteză de rotaţie de 5400 RPM.

Placa video GT 520M de 1 GB e un model pe 64 de biţi ca 6470M de la AMD şi oferă deci performanţe decente la un aşa preţ. Ambele sunt modele din clasa 3 dar care sunt destul de bune pentru a juca ca de exemplu un NFS la maxim. Pentru o autonomie mai mare recomand placa video integrată care poate reda chiar şi filme HD. La capitolelel multimedia, porturi şi comunicaţii are difuzoare stereo, unitate DVD, cititor de carduri, cameră web, HDMI, microfon, trei USBuri 2.0, o ieşire audio, VGA, LAN şi WLAN.

Vine cu sistemul de operare Free DOS care poate fi şters pentru instalarea unui alt sistem de operare. Are o greutate de numai 2.55 kilograme şi tastatură numerică.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: autonomia e de 3-4 ore, 4 giga de RAM, multe USBuri, HDMI, design elegant (lucios) şi un preţ acceptabil.

Minusuri: la un aşa preţ putea să vină cu un Core i3 Sandy Bridge.

Concluzie

Acest laptop HP Pavilion G6-1212SQ se adresează celor care doresc un laptop office cu capabilităţi multimedia decente pentru vizionarea de filme Full HD pe un monitor/TV extern sau redare de jocuri 3D. Jos am pus un clip ca să vă faceţi o idee despre acesta şi cum arată din toate unghiurile:

Te-ar mai putea interesa