HP Pavilion G6-1205SQ

Acest laptop HP Pavilion G6-1205SQ e recomandarea mea pentru cei care sunt pasionaţi de jocuri. Spun asta pentru că are procesor i5 din seria nouă Intel – Sandy Bridge, o placă video de 1 giga şi o memorie RAM de 4 GB. Alternative mai ieftine sunt modelele G6-1212SQ cu i3 și G6-1201SQ cu AMD A4. Deci putem spună că această configuraţie vă dă posibilitatea să jucaţi cam toate jocurile de pe piaţă a diferite detalii. Pe lângă faptul că e un laptop performant, mai trebuie să adaug şi faptul că tare elegant având o suprafaţă gri lucioasă cu negru pe lateral. Tastatura e aceeaşi ca şi la modelele G62 sau G72 adică mai vechi şi nu cred că acesta ar fi un minus deoarece e destul de reuşită. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Laptop HP Pavilion g6 1009sq 1
Din față
Laptop HP Pavilion g6 1009sq 2
De sus

Specificații tehnice

După cum am precizat anterior acest laptop HP are un Intel Core i5 modelul 2430M de 2.4 GHz care are un cache de 3 MB. Acesta îl găsim pe toate laptopurile performante deoarece e ultimul model de pe piaţa laptopurilor şi poate luna viitoare vom vedea următorul model. Are un ecran LCD cu tehnologie de iluminare LED numit BrightView care are o rezoluţie HD+ la un ecran de 15.6 inci.

Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 4 giga şi poate fi mărită la 6 cu un cost redus deoarece mai are un slot liber. Hard diskul e unul SATA de 500 giga care a mai mult decât spaţios dar şi performant. Palca video dedicată de pe acesta e cunoscutul model AMD Radeon HD 6470M de 1 giga care e un model pe 64 de biţi. Pentru filmele 720p puteţi folosi chiar şi cea integrată din procesor.

Pe partea de comunicaţii are WLAN şi LAN, iar pe partea de porturi are: HDMI, VGA, trei USBuri 2.0, o ieşire audio şi microfon. La capitolul multimedia vine cu cameră web, cititor de carduri, unitate DVD şi difuzoare integrate.

Păreri pro şi contra achiziţiei

Plusuri: procesor i5 nou, 4 giga de RAM, design foarte reuşit, multe USBuri, sistem de operare gratuit, cântăreşte doar 2.5 kilograme şi are o autonomie de circa 4 ore datorită bateriei de 6 celule.

Minusuri: placa video e pe 64 de biţi.

Concluzie

Acest HP Pavilion G6-1205SQ e un model bun dar nu foarte bun deoarece la un aşa preţ nu are cea mai bună placă video pentru jocuri. Spun asta pentru sunt câteva jocuri care nu le veţi putea juca la maxim, dar raportul performanţă/preţ e decent în special datorită procesorului.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „HP Pavilion G6-1205SQ”

  1. Asa zic si eu dupa ce l-am cumparat si il detin de cateva luni. Nu l-am luat pentru gaming dar se descurca formidabil cu CoD si alte jocuri FPS. Eu l-am luat mai mult pentru a ma uita la filme si pentru a naviga pe internet. Initial imi zicea un prieten ca HP-urile se incalzesc dr eu nu am vreo problema de acest gen si sper sa nici nu am vreodata. Placa video am vazut ca e una foarte buna pentru jocuri si asta ma citit-o pe un site cu un top al placilor video aparute in 2011. Daca va intereseaza atunci vi-l recomand deoarece sunt mandru detinator care nu regreta achizitia.

  2. Salut! Poate ma ajutati si pe mine, ceilalti detinatori ai acestui model… Am probleme in a instala placa wireless. Ma ajutati cu niste drivere? Nu stiu care sa le instalez de pe site-ul HP si parca nu m-as apuca sa le instalez pe toate in nestire. Multumesc mult.

  3. Pe site-ul HP sunt mai multe modele (realtek, intel, ralink, broadcom)… Al tau ce model este? Nu vreau sa ma apuc sa le instalez pe toate. Alea le-am gasit si eu cand am descarcat driverele pentru laptop.

    Pe site-ul de unde l-am cumparat sunt foarte vagi aia in detalii (Wireless: 802.11 b/g/n). Atat scrie. Iar pe site-ul producatorului, iarasi nu vad nici un detaliu despre firma producatoare a placii wireless…

Comentariile sunt închise.