HP Pavilion G6-1201SQ

Le recomand un laptop HP Pavilion G6-1201SQ celor care vor ceva ieftin și de calitate cu performanțe decente în jocuri. Laptopul de față este unul office, iar jocurile nu vor prea merge deoarece are placa video integrată-dedicată (Ceva pentru gaming, oarecum, ar fi HP G6-1212SQ și G6-1205SQ). Procesorul cu care vine notebook-ul de față e un AMD A4 3300M și are integrată o placă video AMD HD 6510G2, deci vorbim despre un cip APU. Procesorul este unul economic și bănuiesc că autonomia bateriei e de peste 3 ore chiar dacă acumulatorul are 6 celule. Stă bine pe partea de memorie deoarece 4 giga instalați din maxim 6 suportați. Din păcate hardul are doar 320 de giga dar în opinia mea e suficient. Legat de memorie un lucru foarte bun e faptul că are un slot liber pentru a i se adăuga încă 2 giga de RAM.

Prețul e unul foarte bun caracteristic unui laptop cu destinația sarcini de birou cum e acesta. Prețul bun Vezi prețul special de azi ». E mic datorită faptului că nu are placă video dedicată, dar asta însemnă o autonomie mai mare… cel puțin teoretic.

Poze

Din față
De sus

Specificaţii tehnice

Modelul G6-1201SQ are un procesor foarte nou, adică un AMD A4-3300M de 1,9 giga care e dual core. De asemena procesoru are și o placă video integrată care e un HD 6510G2 capabilă să redea conținut de înaltă definiție fără mari probleme. Mai exact placa video este o combinație între palcă integrată și dedicată, iar din acest caz are un giga de RAM dedicat. Este un model bun dar să nu vă așteptați să jucați jocuri la detalii maxime.

Ecranul are o dimensiune a diagonalei de 15,6 inci și o rezoluție HD și astfel filmele 720p vor afișa la calitate maximă. Dacă ecranul vi se pare prea mic atunci o să puteți conecta prin HDMI un ecran extern care să aibă o dimensiune apreciabilă. Dacă am vorbit despre HDMI cred că ar fi cazul să vorbesc și despre USB și să spun că nu are USB 3.0.

Păreri pro şi contra

Pro: greutatea e de circa 2,5 kilograme, procesorul e dual core, are 4 giga de RAM. În punct forte ar procesorului și plăcii video înglobate într-un singur cip e autonomia impresionantă.
Contra: nu are tastatură numerică, nu vine cu OS, iar placa video nu e chiar așa de performantă.

Concluzie

Laptopurile G6 vin cu un design caracteristic, iar acest model vine să confirme acest lucru prin eleganța și rafinamentul de care dă dovadă. Nu este un laptop de jocuri dar asta nu înseamnă că nu vor merge, iar performanțele în sarcini office solicitante vor fi apreciabile datorită procesorului dual core. Vă invit să urmăriți și un video review.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „HP Pavilion G6-1201SQ”

  1. Salutare, doresc sa achizitionez acest laptop pentru: procesarea fotografiilor raw in camera raw cu photoshop cs 5, sau suita adobe cs5, slide-uri cu fotografii, internet, filme… ma mai gandesc sa incerc sa instalez si sony vegas pntru procesarea imaginilor desi ma gandesc ca ar fi prea mult ptr acest laptpo, ce spuneti va face fata ?

  2. Eu nu cred că e prea mult pentru el deoarece are procesor Dual Core bun, memorie RAM de 4 GB și placă video decentă. Cerințele de sistem ale acelor aplicații nu sunt extraordinare deci nu vei avea probleme.

  3. Salut:) am mai vorbit si la SF V2. pe laptopul asta ai putea sa ai un gaming decent ? cum ar fii un Crysys 2 la Low-Medium ? sau Battlefield 3 ? sau Bad Company ? mersi anticipat , nu de alta dar mai studiez si eu piata.

  4. Cam așa se comportă în Crysis 2 la rezoluție 720p (14-18 fps, deci nu chiar fluent):

    Un desktop PC e mult superior unui laptop, dacă e să luăm în considerare același buget (performanțe poate chiar și de două ori mai mari).

    Deus Ex: Human Revolution (24-30 fps):

Comentariile sunt închise.