HP Pavilion G6-1012SQ

Succesoarele modelelor G62 sunt modele G6 cum este și acest HP Pavilion G6-1012SQ. Spre deosebire de predecesoarele, acesta vine cu contur negru și câteva modificări de design. Configurația e ceva mai nouă decât la vechile modele și aici mă refer la placa video care este modelul AMD 6470M (succesorul lui ATI 5470). Performanțele acestei plăci video nu sunt foarte mari dar puteți juca mai orice joc la detalii medii și maxime datorită memoriei video de 1 giga. Alternative mai ieftine și cu o configurație identică sunt Pavilion g6-1015sq și Pavilion g6-1001sq. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » şi veți avea un laptop cu procesor i3, 3 giga de RAM, hard de 500 și o placă video decentă pentru acel preț.

Poze

Din față
De sus

Specificații tehnice

Procesorul este unul oferit de Intel și anume modelul Core i3-380M care are un cache de 3 MB, frecvență de 2.5 GHz și tehnologie 32 nm. Ecranul are o diagonală de 15.6 inci și o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli. Acest ecran este unul BrightView HD de tip LCD LED. Spațiul de stocare este de 500 de giga iar acest hard disk este unul de tip SATA pentru a oferi o performanță mai bună. Memoria RAM are o frecvență de 1333 MHz și vine cu 3 giga DDR3. Aceasta nu poate fi mărită la mai mult de 4 giga.

Placa video dedicată AM Radeon HD 6470M are o memorie video de 1 giga pe 64 de biți și poate face față cu brio unui joc gen NFS Shift 2 sau Fifa. Cea integrată se numește Intel HD Graphics și este destul de bună pentru redarea filmelor HD și unele Full HD. Dar poate oferi și o autonomie decentă pentru care un consum mic de energie.

Pe partea de multimedia, porturi și comunicații Pavilion G6-1012SQ are unitate DVD, difuzoare stereo, camerp web, cititor de carduri, Altec Lansing, port HDMI, port VGA, RJ-45, o ieșire audio, microfon, trei USB-uri 2.0 și rețea wireless (Wi-Fi). Acest model nu vine cu tastatură numerică și ca sistem de oeprare are Free DOS.

Păreri pro și contra achiziției

Are un acumulator de 6 celule care oferă o autonomie de lucru decentă. Este un model portabil datorită greutății de 2.55 kilograme și al dimensiunilor. Configurație este bună pentru un astfel de preț. Din păcate nu-l recomand gamerilor înrăiți deoarece are o placă video pe 64 de biți.

Concluzie

Laptopul HP Pavilion G6-1012SQ este un model reușit din punct de vedere al design-ului și al performanțelor, poate fi bun atât pentru jocuri cât și pentru filme, aplicații Office, internet etc.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HP Pavilion G6-1012SQ”

  1. L-am achizitionat de cateva zile, pana acum este super ok. Ramane de vazut in viitor, de abea astept sa il testez cu crysis 2 si un bluray ceva. Misto articol, x10.

  2. Modelele G6 sunt noua generație de laptopuri HP de tip hibrid, mai precis succesoarele modelelor G62. În caz că nu-ți place nivelul detaliilor din joc poți seta o rezoluție inferioară (de exemplu 800 cu 600 pixeli) și să stăpânești sănătos!

Comentariile sunt închise.