Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

HP Pavilion g6-1009sq

Un laptop pe gustul meu este laptopul HP Pavilion g6-1009sq deoarece are placă video dedicată, este ieftin și arată foarte bine. Este cel mai nou model de la HP și vine cu procesor Dual Core P6200 care este cel mai bun procesor din categoria sa (cu două nuclee) pe laptopuri la ora actuală. Design-ul seamănă mult cu cel al modelelor HP G62, și anume tastatura și touchpad-ul asemănător (puțin în relief care dă impresia că laptopul nu are unul). Ca noutate, acest model are pe margine o dungă neagră care-i oferă un plus de eleganță. Vine ca o alternativă la modelul Pavilion G6-1005SQ și G6-1122SQ, iar aspectul e la fel de interesant. Are un preț bun Vezi prețul special de azi, și vine ca alternativă la predecesoarele HP G62 ți este chiar mai ieftin decât un Asus. Poate fi un model pentru gaming deoarece placa video AMD dedicată are o memorie video de 512 MB pe 64 de biți și este cel mai bun model pe 64 de biți existent pe laptopuri. Este chiar mai bun decât un GT 320M de la nVIDIA care e pe 128 de biți.

Poze

Din față

De sus

Specificații tehnice

Procesorul este unul Dual Core de la Intel model P6200 care are tehnologie 32 nm, cache de 3 MB și frecvență de 2,1 GHz. Ecranul HP BrightView are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și o diagonală de 15,6 inci. Acesta este un LCD cu tehnologie LED pentru o imagine mult mai clară și mai colorată. Capacitatea memoriei RAM este de 3 giga la o frecvență de 1066 MHz. Hard disk-ul SATA are un spațiu de stocare de 320 de giga la o viteză de rotație de 5400 de RPM.

Placa video dedicată AMD Radeon HD 6470M are o capacitate video de 512 MB DDR3 pe 64 de biți. Are Pixel Shader 5.0 și suport DirectX 11. Este destul de performantă și pentru că Shader-ul și nucleul are o viteză de 700-750 MHz. Nu am găsit vreun clip în care să vă arăt cât de bine se descurcă această placă video deoarece a apărut recent (6 ianuarie), motiv pentru care am pus un clip cu performanțele grafice ale unei plăci video similare. Acest g6-1009sq mai are și o placă video integrată Intel HD Graphics care oferă un plus de autonomie datorită consumului redus de energie, și ideală pentru vizionarea de filme HD deoarece are suport în acest sens.

La capitolele multimedia, porturi și conectivitate are difuzoare integrate, unitate DVD, cititor de carduri, cameră web, tehnologie Altec Lansing, rețea RJ-45, microfon incorporat, port VGA, conector HDMI, trei USB-uri 2.0, ieșire audio și Wi-Fi.

Plusuri și minusuri

Ca plusuri: are o greutate de 2,5 kilograme, culoare gri cărbune, autonomie de până la 4 ore datorită acumulatorului de 6 celule, are taste cu diverse funcții dispuse pe margine și a plăcii video Intel HD Graphics.

Ca minusuri: nu are tastatură numerică ți bluetooth.

Concluzie

Acest HP Pavilion g6-1009sq se adresează celor care mai vor să “ardă” din când în când un joc în weekend sau atunci când vor să se relaxeze. Sunt o grămadă de jocuri ce le puteți juca pe acest laptop la detalii medii și maxime. Așa arată:

{ 2 comentarii … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Alexa

    Imi place modelul acesta si cred ca am sa-l cumpar in perioada ce vine. Am un HP de 15,4 si ma gandesc sa-l schimb cu acesta.

  • Adi

    O intrebare in legatura cu acest laptop, ce memorie RAM maxima supota acest model?

Lasă un comentariu