HP Pavilion dv7-7001sq

Acest laptop HP Pavilion dv7-7001sq e unul din categoria multimedia și are o diagonală de 17 inci. După cum știți seria dv7 nu e una dintre cele mai accesibile variante, dar cu siguranță e performantă. E un model care e a apărut anul acesta, de aceea are i7 IvyBridge, GT 630M și memorie RAM de 1600 MHz. Chiar și design-ul a suferit modificări, însă carcasa e la fel de robustă fiind realizată în majoritate din aluminiu vopsit negru. O altă noutate e tehnologia Beats Audio care iasă în evidență doar cu căști corespuzătoare, dar și difuzoarele sal e sunt decente deoarece sunt însoțite de un subwoofer. dv7-7001sq are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
DV6 vs DV7

Specificații tehnice

Core i7-3610QM de la Intel e cel mai performant și eficient procesor pentru platformele mobile – laptopuri. Alături de el veți avea și o placă video Intel HD Graphics 4000 care e mai bună decât predecesoarea dar nu cu mult. Oricum pentru filme și jocuri aveți o placă video NVIDIA iar datorită tehnologiei Optimus, comutarea se face automat atunci când e nevoie de performanță sau autonomie. Având în vedere că e un dv7, e normal ca ecranul să fie unul de 17.3 inci cu rezoluție 900p. Ar fi fost interesant dacă venea cu o rezoluție 1080p ca și la modelele premium.

Capacitatea memoriei e de 8GB și nu puteți să o upgradati la 16GB ca la alte modele, dar nu cred că veți avea nevoie de mai mult. HDDul de 1 TB e mai mult decât spațios și spun asta pentru că majoritatea conținutului e online. NVIDIA GeForce GT 630M e la fel de bună ca GT 540M , însă e mai eficientă datorită tehnologiei mai noi. Deci e de 128 de biți iar memoria e de 2 GB. Dotările sale sunt: unitate DVD, difuzoare+subwoofer, cameră web, USBuri 3.0, HDMI, un USB 2.0, WLAN, bluetooth etc. Autonomia poate să depășească chiar și 5 ore. La o astfel de configurație nu ar avea rost să optați pentru un alt sistem de operare.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design robust, tastatură aerisită, configurație decentă, hard mare, bluetooth, autonomie mare, cititor de amprentă și software licențiat.

Minusuri: nu oricine și-l poate permite.

Concluzie

Acest Pavilion dv7-7001sq de la HP e un laptop pentru cei pasionați de filme, jocuri, internet și editare iar pentru că are cititor de amprentă, datele stocate sunt în siguranță. Am pus un clip cu prezentarea sa în care veți vedea cât de robust e și cât de bine arată:

Te-ar mai putea interesa