HP Pavilion DV6-6C40EQ

Acest nou laptop HP Pavilion DV6-6C40EQ  e mai degrabă un DV7 și spun asta că predecesoarele din seria DV6 nu avea tastatură numerică. După cum se poate observa, are o construcție robustă și un design deosebit (finisaj metalic cu ramă și ecran cu suprafețe lucioase). Ca noutăți, acesta aduce o nouă configurație și difuzoare Beats Audio care sunt cunoscute că oferă cea mai bună sonorizare când e vorba de gadgeturi (chiar și la telefoane mobile). E un model multimedia datorită plăcii video pe 64 de biți 7470M de la AMD. Performanțele ei pot fi comparate cu cele ai unei plăci video pe 128 de biți mai vechi dar nu se poate compara cu una pe 128 de biți de la ora actuală. Însă, datorită procesorului de ultimă generație, laptopul poate face față oricărei provocări. Motiv pentru care prețul e justificat. DV6-6C21EQ e variantă mai accesibilă dar la fel de bună. DV6-6C40EQ are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificații tehnice

E vorba de un procesor Intel Core i7-2670QM care e cel mai bun model de la Intel și care nu are nici un adversar (de la AMD). Ecranul său LCD LED vine cu o protecție lucioasă și o rezoluție HD Ready. Chiar dacă veți putea mări cei 6GB de RAMi la 8GB, nu văd la ce ar folosi acest upgrade deoarece și 4GB ar fi suficienți. Spațiul de stocare al acestui model e de 750GB care e mai mult decât suficient. Un posibili upgrade care merită făcut ar fi achiziția unui SSD. Dar numai dacă doriți pentru că atunci cel intern trebuie folosit ca unul extern (cu rack).

AMD Radeon HD 7470M e un model nou cu 1GB de memorie și care poate rula orice (la detalii medii). Pe partea de dotări are difuzoare Beats Audio, card reader, DVD RW, cameră web HD, două USBuri 2.0, două USBuri 3.0, microfon, HDMI, VGA, LAN, WLAN și două ieșiri audio. PE partea de comunicații de date are și bluetooth care poate fi de folos pentru transferul fișierelor de pe sau pe mobil. Aceste laptopuri sunt cunoscute și pentru autonomia mare de funcționare motiv pentru care și costă ceva mai mult.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: Windows 7 pe 64 de biți, finisaj pe gri oțel, procesor Core i7, USB 3.0 și hard mare.

Minusuri: are 2.9 kilograme (e mult peste medie).

Concluzie

Pavilion DV6-6C40EQ de la HP e un model de tip Premium fără dar și poate și care are un preț oarecum justificat iar dacă nu vi-l permiteți, mai există și alternativa menționată anterior.

Te-ar mai putea interesa