HP Pavilion dm1-4200sq

Laptopul HP Pavilion dm1-4200sq e unul de 11.6 inci, cu configurație multimedia și cu Windows preinstalat. Trebuie să menționez neapărat că prezintă tehnologii ca: Beats Audio, ProtectSmart, TrueVision HD și CoolSense. Acestea îmbunătățesc calitatea audio, protejează datele, îmbunătățesc calitate de filmare a camerei web și măresc eficiența sistemului de răcire. Pentru Beats Audio, aveți nevoie de căști sau boxe speciale (Hi-Fi). Bineînțeles, nu are tastatură numerică la astfel de dimensiuni. E ideal pentru cei care călătoresc sau fac naveta deoarece încape în orice geantă și e robust. Acest dm1-4200sq are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Laptopul

Specificaţii tehnice

Procesorul AMD E1-1200 de 1.4 Ghz pare să fie modelul care înlocuiește E-350, E300 și E-450, dar din păcate nu e mai performant decât acelea. Avantajul acestuia e frecvența mai mică, care presupune un consum redus de energie. Performanțele sunt decente deoarece e vorba de unul cu două nuclee. Ecranul HD are o diagonală mică, însă claritatea e una superioară datorită iluminării LED. Chiar dacă aveți posibilitatea de a mări memoria RAM, nu i-aș vedea rostul deoarece e de 4GB și e dispusă pe ambele sloturi. Hard diskul putea fi mai mare dar nu toți stochează date pe laptop, alții preferă hardurile externe.

Placa video Radeon HD 7310 e una integrată iar după codul său vă puteți da seama de performanțele sale (adică e mai bună decât HD 6310). Oricum, nu e pentru jocuri, ci pentru vizionat filme HD și aplicații 3D. Dotările speciale sunt destule: bluetooth, difuzoare Beats Audio, cameră web HD cu TrueVision etc. Autonomia sa e destul de mare după cum vă ziceam anterior, ajungând la maxim 6 ore în mod office (e de 6 celule).

Sistemul de operare e Windows 7 64 biți și astfel veți avea la dispoziție toată memoria RAM (cel de 32 e biți vede doar 2.6 GB). Alături de Windows, vine și cu Office Starter care poate fi util pentru cei care folosesc aplicații ca Word, Excel etc.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e portabil performant, poate reda jocuri 3D mai vechi, autonomie foarte mare – maxim 5-6 ore, 4 GB de RAM și configurație cu AMD (multimedia).

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest HP Pavilion dm1-4200sq e o alegere mai bună decât un Sony Vaio datorită tehnologiilor oferite și arată mai bine. Alternative la acesta sunt destule deoarece laptopurile de 11.6 inci sunt și ele la modă deoarece producătorii încearcă să renunțe la netbookuri. Jos am pus despachetarea unui laptop similar din aceeași serie:

Lasă un comentariu