HP Pavilion 22xi, monitor LED IPS

HP Pavilion 22xi e un monitor foarte bun destinat profesioniștilor. Față de alte modele, acesta se evidențiază prin ecranul IPS, rezoluția Full HD, multitudinea de porturi și consumul mic de curent. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare pentru un astfel de monitor și de aceea raportul dintre preț și calitate e unul foarte bun. Dacă 21,5 inci ți se par puțini atunci îți recomand Pavilion 23xi care e o alternativă cu un ecran superior.

Poze

Se poate vedea că aspectul perifericului e unul premium, fiind un model argintiu de 21,5 cu o rezoluție de tip Full HD. Ecranul e deosebit de clar datorită acestei rezoluții, dar și datorită tehnologiei IPS. Această tehnologie face ca imaginea să fie mai clară din orice unghi te-ai uita la ecran. Culoarea poate că la prima vedere e sobră, dar argintiul e o culoare modernă, mai ales la notebook-uri și monitoare, și asta deoarece majoritatea sunt negre.

Monitorul

Specificaţii tehnice

Acest HP 22xi e un model care nu doar arată bine, ci are și niște caracteristici tehnice de top cum ar fi ecranul mare cu rezoluție 1920 pe 1080 pixeli, contrastul dinamic de 10 milioane la 1, multitudinea de porturi, dar porturile de toate tipurile. Datorită ecranului care are dimensiuni medii și consumul de curent e unul mic de circa 28 de W. Acest consum mic e și mulțumită tehnologiei LED din ecran care face ca monitorul să consume cu 30-40% mai puțin curent decât un model similar cu ecran LCD.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și performanță e unul bun; aspectul e de 5 stele; garanția poate fi mărită la 3 ani pe bani puțini; corespunde mai multor standarde de calitate ceea ce ne demonstrează că beneficiem de un monitor testat; caritatea imaginii e superioară din orice unghi ne uităm la ecran, filmele Blu-ray se vor vedea fără pierderi de detalii; e foarte silim, adică subțire și astfel nu o să ocupe prea mult spațiu pe birou.
Contra: nu are DisplayPort.

Concluzie

Dacă vrei un monitor care să ofere imagini clare, indiferent din ce unghi te-ai uita le ecran atunci HP Pavilion 22xi ar fi soluția. Prețul nu e superior altor modele similare, adică cu IPS, dar că acesta arată foarte bine. Despre utilizare poate fi spus că nu e deloc un monitor complicat, venind cu programul HP My Display care ajută la o calibrare mai bună a sa.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HP Pavilion 22xi, monitor LED IPS”

  1. Buna ziua! As dori sa-mi spuneti ce gamut de culoare RGB si Adobe RGB poate reproduce acest monitor (in procente %) si daca are in setari posibilitatea alegerii temperaturii de culoare in grade Kelvin ( ex. 5800 K, 6500 K, 9300 K etc.) si cate de mult influenteaza pelicula Anti-Glare asupra claritatii imaginii si a culorii albe. Va multumesc!

  2. Salut. Sunt de parere ca permite setarea culorii pe grade Kelvin si cred ca aceste setari pot fi realizate si din control panel-ul placii video. Cu preferinta pentru pelicula anti orbire tind sa cred ca e un lucru subiectiv deoarece monitoarele anti glare nu te supara asa de mult precum cele glossy, iar ajustand luminozitatea poti regla albul.
    Gama culorii e 72%… Color gamut: 72% of NTSC … cum scrie in manual.

  3. Multumesc! Am sapat pe tot netul si nu am gasit un manual care sa imi dea aceste detalii .. ai cumva vreun link bun? Din ce am vazut pe display-ul laptop-ului meu, aceasta pelicula anti-glare ingalbeneste putin albul (monitor calibrat cu Spyder 3 Pro) … si am gasit si alte parere care sunt la unison cu a mea. De asta intreb .. Albul daca il reglezi doar din luminozitate se cam duc detaliile din umbre si contrastul ..

Comentariile sunt închise.