HP Pavilion 17-cd1033nq, laptop cu ecran de 17 inci

HP Pavilion 17-cd1033nq poate ține locul unui laptop mai vechi dar și unui desktop dacă vreți un plus de portabilitate. Bineînțeles, îl puteți folosi strict la birou și conecta la priză dacă nu vreți să-l încărcați des. Alături de acesta sunt necesare câteva periferice chiar dacă are numeroase dotări. Aici mă refer la un mouse de gaming, un router wireless și poate un sistem audio. Nu e nevoie de un mouse când călătoriți deoarece touchpadul său e la fel de util, însă productivitatea e diferită.

Laptopurile cu ecran mare sunt puțin mai scumpe de cât cele cu ecran de 15 inci, dar veți observa că merită acel efort financiar dacă nu vă puteți mulțumi cu orice ecran. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Vedem un IPS cu refresh de 144Hz care ține locul unui monitor și chiar nu e nevoie de altul. Sunt laptopuri ceva mai scumpe care pot oferi chiar și o rată de refresh de 240Hz dar nu se văd diferențele cu ochiul liber. Această caracteristică face ca imaginea laptopului să fie destul de clară indiferent de jocul rulat. Bineînțeles, rata de refresh se ajustează în funcție de fps-urile obținute în jocuri, deci în anumite jocuri (competitive) trebuie să faceți niște setări diferite.

Placa video RTX 2060 e o variantă diferită de cea desktop și are denumirea Max Q. Va consuma mai puțină energie, va oferi performanțe decente și nu se încălzește foarte tare. Sistemul de răcire al laptopului e foarte important și la acestea e mai avansat și prezintă două coolere.

Păreri pro și contra

Trebuie să apreciem prezența unui procesor de ultimă generație de la Intel și care seamănă mult cu cele de pe platformele desktop. Vine atât cu un SSD, cât și cu un hard disc pentru a vă bucura de mai mult spațiu. Laptopurile ca acesta nu sunt cele mai portabile soluții însă atunci discutăm de un segment diferit și gamerii se uită doar la performanțe. Atunci când optați pentru portabilitate, veți alege un sistem de răcire inferior și componente nu atât de avansate cum vedem pe acesta.

HP Pavilion 17-cd1033nq are porturi excelente și se poate conecta chiar și un televizor sau monitor la acesta dacă vreți un ecran mai mare pentru a viziona sau pentru a juca anumite jocuri.

Te-ar mai putea interesa