HP Pavilion 17-cd1004nq, laptop cu i5-10300H şi GTX 1650 Ti

Laptopul HP Pavilion 17-cd1004nq e unul de generaţie nouă cu procesor i5 quad core model i5-10300H şi placă video GTX 1650 Titanium. Caracteristicile sale îl fac un excelent laptop de jocuri, dar şi un desktop replacement pentru persoanele care nu sunt pasionate de jocuri.

Modelul acesta are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care vine cu ecran de 15 inci şi caracteristici bune. Din poza de alături se poate vedea că e un laptop de culoare neagră (producătorul clasificând culoarea ca shadow black).

Păreri pro şi contra

Modelul de faţă are un procesor pe arhitectură Comet Lake, iar din această cauză tehnologia e pe 14 nm. Procesorul i5 scoate 9027 puncte la benchmark deoarece are patru nuclee.
Ecranul de 17,3 inci nu îi afectează portabilitatea deoarece are o greutate de 2,7 kg.
Nu are unitate optică, dar în schimb vine cu multe porturi precum 3 USB, HDMI, HDMI 2.0 şi LAN Gigabit. Wireless-ul e de tip ac, iar bluetooth e versiunea 5.0.
Eu recomand ca instalarea sistemului de operare (de preferat Windows 10) să se facă de pe un stick USB.
Pe partea de ergonomie are ecran anti reflex (anti-glare), tastatură iluminată şi o greutate redusă.
Memoria RAM e de 8GB, iar stocarea se realizează pe un SSD de 512GB. Şi placa video are memorie dedicată deoarece e vorba despre GTX 1650 Ti cu 4GB memorie video GDDR6.
Alte plusuri sunt prezenţa camerei web şi a difuzoarelor B&O.

Dacă vreţi ceva cu i7 atunci acest model ar fi o alternativă. Însă nu înseamnă neaparat că e mai performant deoarece e diferenţă de generaţii.
Portabilitatea e ok şi în acest sens are şi Fast Charge care presupune o încărcare rapidă (în 45 minute încarcă până la 50 procente).
Brandul HP e prima alegere când vine vorba despre un laptop business, iar mai nou şi segmentul casnic se îndreaptă înspre el datorită fiabilităţii dispozitivelor sale.
Modelul acesta e gata de utilizare după ce a fost instalat Windows şi i s-a conectat un mouse (pentru persoanele care nu sunt obişnuite cu touchpad-ul). Recomand un mouse cu fir precum Razer Basilisk V2 deoarece scăpaţi de grija bateriilor şi nu o să aveţi mouse lag.

Te-ar mai putea interesa