HP Pavilion 17-ab304nq, laptop multimedia cu ecran IPS

Laptopul HP Pavilion 17-ab304nq seamănă puțin cu modelele de gaming doar că nu are anumite dotări specifice. Configurația sa poate fi folosită și de cei pasionați de jocuri pentru că e vorba de un Core i7, o placă video GTX 1050, suficientă memorie RAM și două medii de stocare. Oricum, hdd-ul nu e unul prea avansat, dar oferă mult spațiu pentru cei care vor să țină multe fișiere pe el deoarece nu au un PC sau nu le plac hdd-urile externe.

Noua generație de laptopuri oferă un display mai bun după cum am precizat mai sus și componente interesante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Pentru sarcini mai grele procesoarele HQ sunt ceva mai bune datorită nucleelor suplimentare și frecvențelor de lucru. Aceste procesoare sunt prezente pe laptopuri mai diferite, însă cele office și multimedia au componente cu un consum mai mic de resurse. Anumite laptopuri au plăci video GeForce MX150 care doresc să înlocuiască pe GTX 1050, dar depinde și de versiune (sunt de 4GB și 2GB).

laptopurile de 17 inci arată ceva mai bine pe un birou și veți observa că au aceleași dotări ca unul de 15 inci. Pentru că e vorba de o serie nouă, beneficiați de conectivitate WiFi ac 2×2, USB-uri 3.1, încărcare rapidă a bateriei (50% în 30 minute), calitate audio superioară și altele.

Păreri pro și contra

Se adresează celor care nu vor un desktop pentru că ocupă mult spațiu și sunt interesați de portabilitate. Imaginea oferită e una de calitate pentru că discutăm de un IPS, iar protecția antireflexie devine utilă când lumina din jur e mai puternică. Acesta laptop poate fi comparat cu unul de gaming deoarece are componente destul de apropiate și e loc de upgrade-uri la anumite capitole dacă vă doriți ceva mai multă memorie sau un SSD diferit.

HP Pavilion 17-ab304nq face parte dintr-o serie interesante și se vede după construcția sa, nici nu cred că-l puteau face mai subțire pentru că are nevoie de un sistem de răcire cu fante numeroase. Placa video încălzește aerul interior destul de mult când rulați jocuri 3D sau filme pentru mai multe ore.

Te-ar mai putea interesa