HP Pavilion 16-a0011nq, laptop de 16 inci pentru gaming

Laptopurile de gaming pot fi de diferite mărimi deoarece componentele noi sunt de dimensiuni reduse, însă nu trebuie să neglijăm un aspect – sistemul de răcire. Un laptop mare cum e și cel de jos – HP Pavilion 16-a0011nq, are un hardware avansat și un display de 16 inci de tip IPS. Spre deosebire de late laptopuri Pavilion, acesta are placă video RTX deci se pot face setări ceva mai multe pentru a viziona scene mai realiste (nu toate jocurile oferă acele opțiuni).

Designul e important pentru că e un laptop de gaming și nu unul office, iar finisajul pe negru e standard iar tastatura iluminată evidențiază culoarea verde a tastaturii. Astfel, un mouse Razer ar fi ideal pentru acest laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Specificațiile ecranului sunt aceleași ca și la arestul IPS, Full HD, rată de refresh standard 60Hz. Se pot rula mai multe aplicații simultan deoarece are 16GB memorie RAM la o frecvență foarte mare – 2933 MHz. Avem grafică dedicată cu RTX 2060 varianta Max Q, adică e o alternativă mai eficientă la cea cunoscută de pe PC-uri. Placa video Intel UHD e integrată și reprezintă alternativa office care oferă mai multă autonomie laptopului.

Păreri pro și contra

E echipat cu o placă video de ultimă generație, după cum am și menționat mai sus. Vedem noul Intel Core i5 Comet Lake din a 10-a generație care poate rula fără probleme orice aplicație. Sistemul audio e unul de tip Bang & Olufsen și a devenit standard pe seriile noi. Nu duce lipsă de porturi, deoarece discutăm de o conectivitate superioară. Dacă nu vă doriți o variantă de 17 inci, acum aveți o alternativă performantă și care arată bine.

HP Pavilion 16-a0011nq e diferit față de laptopurile Omen și se vede atât la partea hardware cât și la design. Nici nu prea mai sunt laptopuri cu hard discuri deoarece sunt prea lente, eventual veți vedea laptopuri care au atât hard disc, cât și SSD. Dimensiunile acestuia sunt similare cu cele ale unui model e 15 inci pentru că are margini subțiri, dar și greutatea a scăzut puțin.

Te-ar mai putea interesa