HP Pavilion 15-P010SQ, laptop cu 12GB RAM

HP Pavilion 15-P010SQ e o variantă elegantă dar și performantă. Are nevoie de atâta memorie RAM deoarece e un laptop multimedia iar procesorul e unul AMD APU. Acesta e unul argintiu dar rama ecranului e neagră ca la varianta pe alb. Am o poză dar și un clip la final pentru a vedea mai bine cum arată acesta. E destul de portabil chiar și cu unitate DVD – 2.27 kilograme. Cele fără unitate DVD sunt și mai ușoare, iar instalarea de aplicații se poate face prin intermediul interfeței USB. Are USB 3.0 care oferă o viteză de transfer de 10 ori mai mare decât cea 2.0.

Nu e nevoie de un buget foarte mare deoarece e un laptop accesibil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul A10-5745M de 2.1 GHz are o placă video integrată care are Dual Graphics. Asta presupune că lucrează împreună cu placa video dedicată Radeon R7 M260 de 2GB (puteți alege mai multe detalii dacă e ma iperformantă). Deci pe partea de grafică stă mai bine decât o configurație cu procesor Intel. Ecranul de 15 inci e simplu și pe care se pot viziona filme 720p.

După cum am precizat sus, are 12 GB de RAMși care e mult mai mult decât aveți nevoie, dar e bine că are și atâta (nu mai e nevoie de un upgrade pe viitor). Hardul de 1TB e spațios după cum se vede și e unul de 5400 RPM. Ca și dotări prezintă: baterie de 4 celule, WiFi, bluetooth, cameră web HD, DVD, USBuri 2.0/3.0 etc. Nu sunt multe dotări speciale dar cred că le veți folosi pe majoritatea. E accesibil deoarece are Free DOS iar instalarea sistemului de operare se poate face de pe DVD sau de pe un stick/hard extern.

Plusuri: autonomie bună în mod office, e accesibil, arată bine, portabil, configurație bună și altele.
Minusuri: nu are.

HP Pavilion 15-P010SQ nu impresionează la capitolul porturi dar are USBuri 3.0 destule dar și tehnologie bluetooth pentru a conecta niște periferice wireless. Porturile USB 3.0 sunt ideale pentru cei care folosesc stickuri USB su hdd-uri externe cu interfață identică.

Te-ar mai putea interesa