HP Pavilion 15-N013SQ, laptop portabil de 15 inci

HP Pavilion 15-N013SQ e o alegere bună dacă vă veți folosi de acea placă video dar și de procesor. Se poate observa că e vorba de o generație nouă cu un design ceva mai diferit dar plăcut. Îmi place combinația de negru cu argintiu. E destul de ușor pentru un laptop de 15 inci – 2.2 kg, se datorează în mare parte bateriei (are mai puține celule). Cu un procesor mai eficient, e normal ca autonomia să fie generoasă. Având în vedere configurația și că are Free DOS, e bine să alegeți un sistem de operare care să-i evidențieze performanțele. Deci să nu optați pentru Linux sau un sistem de operare vechi, mai bine alegeți Windows 8.1 64 biți.

Îl recomand pentru că e și la promoție iar brandul e unul foarte cunoscut. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul i7-4500U e unul destul de performant și are tehnologie de economisire a energie. Are o placă video Intel care vă ajută să beneficiați de o autonomie mai bună. Ecranul de 15 inci e o alegere excelentă deoarece imaginea e HD și dimensiunea ecranului afectează greutatea laptopului (cu cât e mai mare cu atât e mai greu). Totuși e cam la fel de ușor de un ultrabook. Pentru a viziona filme 1080p, vă recomand ieșirea HDMI (în cazul în care aveți un televizor sau monitor performant). Oferă suficient spațiu și un multitasking excelent (1TB, respectiv 8GB memorie RAM).

Placa video GT 740M de 2GB e un model destul de reușit și care poate rada jocuri la detalii interesante. Are bluetooth, WiFi, porturi USB, HDMI, difuzoare cu DTS, cameră web HD etc. Bateria de 4 celule oferă o autonomie maximă de 5 ore dar numai în mod economic. Pe partea de design se observă că are un finisaj lucios în două culori (negru și argintiu).

Plusuri: foarte ușor, autonomie mare, placă video dedicată, procesor i7, arată bine, bluetooth etc.
Minusuri: nu are.

HP Pavilion 15-N013SQ putea fi și mai ușor dacă nu avea acea unitate DVD dar și tastatura numerică mi se pare o dotare inutilă. Clipul de jos e cu un model puțin diferit și care prezintă și ecran tactil.

Te-ar mai putea interesa