HP Pavilion 15-n001sq F1Y65EA, laptop multimedia

HP Pavilion 15-n001sq F1Y65EA e un nou model de laptop de la HP care e destinat acelora care se uită la filme și se joacă diverse jocuri. Ecranul său e unul de 15.6 inci, iar puterea de procesare este medie mulțumită procesorului i5 Haswell. Din păcate nu vine cu sistem de operare, ci doar cu Free DOS care e un fel de MS DOS. De aceea eu vă recomand să instalați Windows 8.1 ori 7.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ». Acesta e unul mai mult decât corect pentru un laptop cu placă video dedicată (HD 8670M e o placă cu 1GB memorie RAM și bus pe 64 biți din clasa a treia), motiv pentru care jocurile vor rula excelent.
Alături am pus și o poză așa încât tu să vezi mai bine cum arată. Poți vedea că la interior e complet negru, iar la exterior are capacul argintiu.

Laptopul
Laptopul

Vine cu un ecran de 15 inci a cărui rezoluție e de tip HD, iar procesorul e un Intel i5-4200U (deci un model cu voltaj scăzut). Pe partea de memorie are 6GB RAM, iar pe partea de stocare are 750 giga. În opinia mea pe partea de hard disc are un hard prea mare deoarece nu prea ai nevoie de atât în vremea cloud-ului.
Era interesant dacă venea cu Windows, însă așa costă mai puțin. Din această cauză eu vă recomand să instalați pe el doar Windows. Dacă la pachet nu e livrat un CD cu drivere atunci acestea pot fi descărcate de pe site-ul HP. Aceste drivere trebuie instalate chiar dacă OS-ul le instalează automat.

Atuurile acestui notebook ar fi în primul rând aspectul, urmat de performanță și portabilitate. Portabilitatea e bună la acest PC chiar dacă are 4 celule deoarece bateria ține circa două ore, iar greutatea e de aproximativ 2.3 kilograme.

Deci, dacă te interesează un notebook care nu doar să arate bine, ci care să aibă performanțe mai mult decât ok atunci un HP Pavilion precum acesta ar fi o recomandare din partea mea.
Pentru a vă face o părere despre gamingul pe acest laptop am pus alături un clip cu un joc.

Te-ar mai putea interesa