HP Pavilion 15-eh1036nq, laptop touch cu Ryzen 5 5500U

Laptopul prezentat în imaginea de jos este HP Pavilion 15-eh1036nq care are la interior un hardware AMD. Aici mă refer la procesorul său foarte avansat din seria Zen 2, care este însoțit și de o placă video pe măsură AMD Radeon Graphics. Vedem performanțe mult mai bune în aplicații și jocuri pentru acest model, însă nu poate înlocui una dedicată. Mă refer la cele de la NVIDIA și chiar AMD cu memorie video dedicată. Acest brand oferă și alternative cu Intel Core, dar diferențele nu sunt sesizabile și puteți lege care vă place mai mult.

Din imaginea de mai jos se vede cam cum arată acest laptop și interiorul diferă destul de mult de la un model la altul. De aceea sunt diferențe de preț cam mari în anumite cazuri, însă nu aș opta pentru altul deoarece e de ajuns cel de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

De multe ori nici nu aveți nevoie de un procesor mai scump, cel menționat mai sus este de ajuns. Vorbim de o tehnologie de fabricație bună și nici nu aveți nevoie de mai multe nuclee. Ecranul acestui laptop este un IPS Full HD cu luminozitate decentă, dar putea fi mai bună și acceptă gesturi deoarece este unul touch. Cu alte cuvinte, nu mai sunteți nevoiți să folosiți mouse-ul doar că productivitatea este mult mai redusă.

Memoria RAM a laptopului este una destul de generoasă și nu mai este necesară nici o achiziție suplimentară (viitor upgrade). Dotările laptopului sunt aceleași care le vedem și la late model, doar că acesta oferă și câteva speciale. Una dintre ele este tastatura iluminată care poate fi activată când nu aveți suficientă lumină și nu aveți alte soluții. Bineînțeles, este foarte utilă, arată bine și poate fi activată ușor, însă consumă din autonomia laptopului. Un alt laptop cu Windows 11 este HP 14s-dq2007nq.

Concluzie

HP Pavilion 15-eh1036nq se laudă cu un design compact, configurație de top și cu dotări diferite. Ecranul touch este o dotare interesantă dacă vreți să folosiți laptopul și în alte camere sau poate că nu vreți să stați la masă cu el, iar mouse-ul nu reprezintă o opțiune.