HP Pavilion 15-eh1024nq, laptop AMD Ryzen Six Core

Un laptop cu procesor AMD este o soluție foarte bună pentru utilizatori deoarece oferă performanțe satisfăcătoare și un Six Core cum vedem pe laptopul de jos, e ideal pentru aplicații și nu numai. HP Pavilion 15-eh1024nq este modelul prezentat în imaginea de jos și ca el sunt multe altele. Doar că nu sunt disponibile pe piață pentru o perioadă foarte îndelungată, ci 1-2 săptămâni. Este complet argintiu și numai rama ecranului este neagră. Construcția a scăzut și ea, iar tastatura ajunge aproape până în margine.

Configurația afectează destul de mult prețul, dar și construcția pentru că anumite componente sunt mai scumpe decât altele (în special când laptopul e mai mic). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele acestui laptop sunt destul de avansate, iar procesorul este cel mai important. Vorbim de un Ryzen 5 5500U cu placă integrată AMD, iar împreună oferă cele mai bune performanțe. Eficiența nu poate fi pusă la îndoială deoarece vorbim de o tehnologie de fabricație pe 7 nm.

Este prezent un ecran foarte bun, adică este un IPS cu specificații foarte bune, însă cele mai bune specificații le oferă laptopuri de top sau chiar cele de gaming. Dacă nu vă jucați jocuri, nu alegeți un laptop de gaming pentru că este puțin mai mare (cum este HP 17-cp0004nq) și autonomia nu este atât de generoasă.

Dotările laptopului sunt excelente și vedem chiar difuzoare de tip Bang & Olufsen, iar acestea oferă o calitate excelentă. Poate că puterea lor nu este foarte mare, însă cât stați aproape de laptop, vor fi de ajuns. Veți observa că și ecranul va fi de ajuns pentru a lucra pe el, chiar dacă anterior ați avut un desktop cu monitor generos.

Concluzie

Chiar și lipsa sistemului de operare nu ar fi o problemă, pentru că se poate instala rapid de pe un stick și o licență nu costă mult. HP Pavilion 15-eh1024nq oferă suficientă memorie RAM și un SSD foarte generos. Autonomia poate ajunge și până la 8 ore și ceva (conform producătorului), însă este ceva mai mică atunci când vizionăm conținut video sau folosit o luminozitate mare la ecran, WiFi-ul sau solicităm mai mult procesorul.

Te-ar mai putea interesa