HP Pavilion 15-ec2109nq, laptop negru de gaming

Laptopurile concepute pentru gaming arată diferit și au la interior componente destul de avansate care vor fi de folos în special că nu aveți un alt laptop sau un PC. HP Pavilion 15-ec2109nq poate ține locul unui desktop PC pentru că are dotări foarte bune, iar performanțele sunt chiar foarte bune. Seria Pavilion este mai degrabă una multimedia decât de gaming, însă cu placa video RTX de la NVIDIA, chiar se va descurca excelent în orice situație.

Cât despre buget, acesta trebuie să fie destul de mare pentru că vorbim de un adevărat desktop replacement. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Componentele sunt foarte importante atunci când alegeți un laptop, în special pentru gaming iar cele din seria Pavilion sunt destul de avansate. Se poate vede procesorul AMD Zen 3 de tip H (pentru gaming), memoria M.2 și placa video RTX 3050. Acest brand oferă laptopuri similare dar care face parte din serii diferite care au un design poate mai plăcut, dar și dotările diferă (la cele Omen, cum se poate vedea la modelul HP OMEN 16-k0003nq).

Ecranul este suficient de bun ca să nu mai aveți nevoie de un monitor suplimentar, însă este la fel de mare ca și restul, doar calitatea este mult îmbunătățită. Este vorba de un IPS cu luminozitate de 300 niți, ușor mai mare decât cel standard (250 niți).

Memoria RAM este suficientă și chiar dacă nu este DDR5, veți avea destulă pentru OS și jocuri. Am observat că memoria RAM DDR5 este prezentă doar pe ultima generație de procesoare AMD, respectiv Intel, însă laptopurile costă prea mult (de 2-3 ori mai mult).

Concluzie

Acest model HP Pavilion 15-ec2109nq este ceva mai portabil decât altele și cam așa este la mai toate generațiile noi deoarece bateriile nu mai sunt atât de mari și componentele au scăzut în dimensiuni. Cu alte cuvinte, laptopurile sunt tot mai atractive cu fiecare generație și oferă tot mai multă performanță. Cred că la un moment dat, laptopurile vor fi la același preț cu desktopuri (luând în calcul și un monitor foarte bun).

Te-ar mai putea interesa