HP Pavilion 15-ec2013nq, laptop cu RTX 3050

Laptopul HP Pavilion 15-ec2013nq este unul dintre multele laptopuri concepute pentru gamerii înrăiți. Mai precis, e vorba de seria Pavilion care e mai compactă și nu oferă chiar atât de multe, dar cred că e de ajuns pentru mulți dintre voi. Am pus o poză cu acesta și cred că vă puteți face o idee despre el. Are o baterie decentă, iar autonomia poate fi destul de mare dacă îl folosiți pentru taskuri simple și nu solicitați principalele componente – procesor și placa video dedicată.

Chiar dacă un desktop cu componente similare costă mai puțin, construcția e diferită și nu aveți nevoie de monitor sau alte periferice. Poate că un mouse ar fi necesar pentru un plus de productivitate și va ajuta în multe jocuri. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Are unul dintre cele mai bune procesoare de pe piață – Ryzen 5 5600H, care are 6 nuclee și consider că nu este nevoie de un Ryzen 7. Oricând poate să apară o altă generație ori o variantă îmbunătățită, însă diferențele nu pot fi foarte mari. Platformele desktop vin cu alte alte tipuri de componente și acelea au performanțe diferite deoarece nu se ține cont atât de consumul total.

Laptopurile sunt concepute pentru a le putea folosi câteva ore fără a le băga în priză, însă când vă jucați autonomia poate să scadă la jumătate. Consider că are suficient spațiu de lucru dar și memorie RAM. Sunt multe dotări pe acesta, însă doar dotările speciale iasă mai bine în evidență și mă refer la: tastatura iluminată, ecranul cu refresh mare, USB C, grafică RTX.

Plusuri: laptop pentru jocuri la un preț decent, greutate redusă, USB de tip C, tastatură iluminată, SSD M.2, ecran 144Hz.
Minusuri: nu sunt.

HP Pavilion 15-ec2013nq e unul dintre cele mai bune variante de pe piață dacă vă interesează și portabilitatea (circa 2 kg). Oricum, laptopurile au devenit tot mai portabile, chiar și cele de gaming. Performanțele nu au avut de suferit chiar dacă construcția e una diferită, iar consumul a scăzut și e pentru că au apărut componente tot mai eficiente (exemplu: procesor pe 7 nm).

Te-ar mai putea interesa