HP Pavilion 15-ec0047nq, model cu Ryzen 7 şi GTX Max Q

HP Pavilion 15-ec0047nq e o alternativă cu Ryzen 7 3750H la acest model de 17 inci cu procesor i7. De lla început trebuie să menţionez că procesorul Ryzen de faţă este echivalentul unui i5-8300H întrucât are 4 nuclee şi scoate 8482 puncte la benchmark.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop care e considerat ca fiind un model de gaming, dar care poate fi utilizat şi la sarcini moderne precum aplicaţii CAD.
Din imagine se poate observa că e un model de culoare neagră, producătorul spunând că e vorba despre shadow black.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-ec0047nq e unul modern cu ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e 1080p, iar panelul e IPS. Ar mai trebui adăugat faptul că are finisaj anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.
Memoria RAM a sistemului e de 8GB, adică e una suficientă pentru sarcini solicitante. Pe partea de stocare are un HDD de 1TB şi un SSD cu capacitate de 128GB.
Pentru ca sarcinile video să fie fluente acest model are şi cip grafic GTX 1660 Ti cu tehnologie Max-Q.
Recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB deoarece nu dispune de unitate optică. Referitor la porturile sale trebuie spus că acest model are 3 USB-uri, HDMI, card reader, LAN Gigabit şi wireless ac.
Greutatea e simţitor mai mică decât a unui model de 17 inci. În cazul acestui model fiind vorba despre 2,3 kg, iar bateria ţine vreo 4-9 ore.
Din păcate nu are wireless ax, eu mi-aş fi dorit aşa ceva deoarece e o generaţie nouă care oferă viteze mai bune pe partea de wireless.

Per ansamblu acest model e unul numai bun pentru sarcini multimedia, gaming şi CAD.
Va fi alegerea celora care vor ceva uşor de cărat în geantă şi care să ofere suficientă putere de procesare pentru editări video sau sarcini similare.

Te-ar mai putea interesa