HP Pavilion 15-ec0044nq, laptop de jocuri cu Ryzen 7 3750H

HP Pavilion 15-ec0044nq are un procesor ceva mai performant decât alte laptopuri și acesta are performanțe similare cu cele ale unui Core i5. Procesoarele concepute pentru gaming au specificații diferite și performanțele sunt mult mai mari, însă autonomia nu mai poate fi la fel. Placa video e foarte importantă când vreți să vă jucați jocuri, iar pe acesta vedem noua variantă GTX 1660 Ti. E puțin diferită față de cea de pe desktopuri, fiind o variantă mult mai compactă și eficientă.

Nici nu mai veți găsi laptopuri cu ecran HD, majoritatea sunt Full HD pentru a vă bucura de detalii numeroase și poate că preferați un spațiu de lucru mai generos. De aceea e bine să luați în calcul să folosi un monitor sau chiar TV pe lângă acesta. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel Ryzen 7 are 4 nuclee și o frecvență generoasă, iar placa video integrată e utilă doar când nu vă jucați deoarece nu are un consum atât de mare ca și cea NVIDIA. Nu prea vedem plăci video dedicate AMD pe laptopuri pentru că încă nu sunt la fel de competitive, dar poate vom vedea în anii următori.

Laptopurile sunt foarte populare la ora actuală pentru că arată bine și sunt portabile, pe când desktopurile ocupă mult spațiu plus că sunt multe cabluri în jurul lor.

Păreri pro și contra

Are un design robust cu finisaj negru (Shadow Black) și tastatură iluminată pentru a vă juca oricând sau poate vreți să-l folosiți pentru anumite aplicații. Nu are nevoie de prea multe periferice, însă un mouse ar fi foarte utile și dacă vă place muzica, ar trebui ales și un sistem audio cu bass. La interior avem atât un SSD cât și un ahrd disc deoarece SSD-ul e de tip M.2 adică e vorba de o placă de bază cu suport M.2.

HP Pavilion 15-ec0044nq are o baterie foarte bună care oferă multe ore de utilizare, însă eu cred că l-ați ales pentru hardware-ul său. Aceste tipuri de laptopuri se apropie ca și performanțe de un desktop însă nu poate fi upgradat ca unul, pentru că unele componente sunt integrate.

Te-ar mai putea interesa