HP Pavilion 15-ec0040nq, laptop cu Ryzen 7 3750H

Laptopul de jos are un hardware diferit comparativ cu restul modelelor Pavilion. Mai precis, HP Pavilion 15-ec0040nq oferă un procesor modern Ryzen 7 3750H de la AMD. Acesta poate fi găsit și pe alte laptopuri și mi-ar dori mai multe astfel de soluții performante. Configurațiile AMD nu mai sunt considerare alternative ci chiar o opțiune bună datorită raportului preț/performanță. Desktopurile nu mai sunt atractive pentru că sunt mari și ocupă mult spațiu, pe când un laptop are numeroase dotări integrate și nu mai sunt necesare periferice.

Dacă pare cam scump, acesta poate fi achiziționat în rate că doar e o investiție bună și va fi folosit mulți ani datorită configurației performante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acest procesor AMD poate fi comparat cu un Intel Core i5 deoarece are același număr de nuclee, iar plăcile video diferă. Oricum, diferența în jocuri o face placa video dedicată care e prezentă pe numeroase laptopuri și o variantă actualizată – GTX 1650.

Hard discurile nu mai reprezintă o variantă pentru producători deoarece nu oferă cea mai bună viteză de citire și de transfer a datelor. De multe ori preferăm să sacrificăm spațiu de stocare pentru un plus de viteză. Totuși, voi puteți stoca fișiere media sau confidențiale pe alte medii de stocare (hdd extern).

Păreri pro și contra

Acel AMD Ryzen e foarte performant și e comparabil cu un Core i5 și nu un Core i7. Poate că titlurile care vreți să le încercați au nevoie doar de o placă video performantă și procesorul nu e atât de important. Chiar și așa, hardware-ul laptopurilor e bine echilibrat și nu aveți plăci video foarte scumpe și procesoare banale. Tehnologia WiFi e de tip ac și 2×2, pentru a vă bucura de o viteză superioară chiar dacă nu folosiți firul.

HP Pavilion 15-ec0040nq are o baterie ceva mai puternică decât un laptop clasic, pentru că are un hardware modern și care face față multor jocuri și aplicații. Autonomia poate fi de ajuns pentru cei mai mulți utilizatori, dar ea variază în funcție de stilul de lucru și aplicațiile rulate.

Te-ar mai putea interesa