HP Pavilion 15-ec0038nq, laptop de gaming cu tastatură iluminată

Laptopul HP Pavilion 15-ec0038nq are tastatură iluminată ca multe alte laptopuri de gaming doar că nu puteți alege o culoare (nu e RGB). Îl alegeți pentru hardware-ul oferit, iar acum vedem tot mai multe laptopuri cu procesoare AMD Ryzen. Pe cel de jos e un Ryzen 7 care e suficient de avansat pentru a rula orice joc la detalii mici și medii, dar și placa video are un rol important. Nu mă refer la cea integrată Vega 10, ci la cea GeForce GTX 1650 care are memorie dedicată GDDR5 de 4GB.

Seamănă puțin cu laptopurile din seria Omen doar că nu e aceea și construcție și dotările diferă puțin. Seria Pavilion e o variantă multimedia ceva mai accesibilă și care trebuie luată în considerare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Consider că actuala configurație e satisfăcătoare pentru cei mai mulți pasionați de gaming și depinde foarte mult de jocurile care le testează. Poate că nici nu doriți să obțineți multe detalii ci doar suficiente fps-uri, pentru o imagine cât mai fluentă. Displayul e unul IPS cu diagonală satisfăcătoare și rezoluție Full HD. Cât despre rata de refresh a ecranului, e vorba de cea standard. Puteți alege unde să vizionați filme, deoarece laptopul e portabil și se poate conecta televizorul la el cu ajutorul unui HDMI. Astfel, e posibil chiar și multitasking dacă faceți streaming sau doar folosiți anumite programe de proiectare sau editare.

Păreri pro și contra

Aveți un spațiu de stocare generos și rapid, iar datele le puteți stoca cum doriți (programele și sistemul de operare pe SSD, fișierele media pe hard disc). Datele se copiază foarte rapid pentru că acum avem USB-uri de ultimă generație (USB 3.1) și SSD-ul e unul de tip M.2. Porturile sunt numeroase și diversificate, pentru a conecta orice gadget sau periferic doriți.

HP 15-ec0038nq nu e cel mai portabil laptop de 15 inci însă nici nu cred că vă doriți unul, ci mai degrabă un înlocuitor pentru vechiul PC. Hardware-ul e ceva mai performant la modelele de gaming și se apropie de cel care îl vedem la PC-uri.

Te-ar mai putea interesa