HP Pavilion 15-ec0017nq, model cu GTX 1660 Ti şi Ryzen 7 3750H

HP Pavilion 15-ec0017nq e un laptop din categoria gaming cu un preţ ok şi o portabilitate mai mult decât decentă (întrucât discutăm despre o greutate de 2,2kg şi o baterie care ţine până la 11 ore).
Procesorul din acest laptop e un Ryzen 7 cu patru nuclee, iar placa video e un GTX 1660 Ti.

Vina la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop performant cu ergonomie bună. Stă bine la capitolul ergonomie deoarece ecranul are unghiuri bune de vizualizare şi nu reflectă lumina, iar tastatura e una iluminată.

Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-ec0017nq vine cu un procesor Ryzen 7 3750H capabil în a scoate 8509 puncte la benchmark. Acest procesor are şi cip grafic integrat numit Radeon Vega 10. Acesta funcţionează atunci când nu e nevoie de placa video Nvidia GTX.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie 1920×1080 pixeli, finisaj anti-glare şi panel SVA (unghiuri de vizualizare similare cu ale unui IPS).
Memoria RAM e de 8GB, fiind vorba despre două plăcuţe de 4GB fiecare.
Pe partea de porturi are 3 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit, card reader, wireless ac şi bluetooth.
Sunetul e şi el unul de calitate deoarece vorbim despre tehnologia B&O şi două difuzoare.
Nu are unitate optică, dar are multe porturi, după cum am precizat mai sus, iar acest lucru poate fi utilizat dacă vreţi să instalaţi Windows 10.
Bateria se încarcă rapid întrucât are Fast Charge. Acest lucru presupune că în 45 minute se încarcă la 50 procente.

Per ansamblu acest model e destinat sarcinilor multimedia şi pentru gaming. Dacă vă interesează o alternativă cu mai mult spaţiu de stocare atunci vă recomand acest Pavilion.
Placa video e una Max-Q, adică e una foarte puternică, dar pentru laptopuri subţiri şi portabile. În trecut laptopurile de jocuri aveau undeva la 3-4 kg, iar mai nou au undeva la 2kg.
Eu aş recomanda acest notebook şi celora interesaţi de un desktop replacement, adică un dispozitiv portabil capabil în a înlocui un desktop PC.

Te-ar mai putea interesa