HP Pavilion 15-ec0016nq, desktop replacement portabil

Laptopul HP Pavilion 15-ec0016nq e unul dintre acele modele care pot ține locul unui PC datorită porturilor numeroase și diversificate, ecranului SVA 1080p, configurației multimedia cu procesor AMD și prețul e acceptabil. Bineînțeles, un desktop oferă ceva mai multă performanță în același preț dar trebuie ales și un monitor, iar un laptop mai are și niște dotări interesante pentru ca voi să nu mai trebuiască să cumpărați periferice. Fac referire la cele asamblate pe componente, deoarece variantele gama asamblate sunt ceva mai scumpe. Laptopurile sunt foarte populare și arată foarte bine în special cele de gaming din seriile Pavilion sau Omen.

Sunt variante ceva mai scumpe decât acesta, doar că cel de jos are un raport preț/performanță foarte bun. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul e unul foarte bun datorită panoului SVA dar și pentru că are o imagine 1080p. Sunt ecrane IPS cu rata de refresh mai mare care e de folos pentru jocurile care pot fi rulate cu peste 60 de fps-uri. Actualul hardware e satisfăcător pentru rula jocuri la detalii bune, însă pentru detalii maxime e necesar un Ryzen mai avansat, 16GB RAM și o placă video RTX. Bugetul pentru acesta nu trebuie să fie mare pentru că nu sunt necesare îmbunătățiri ale hardware-ului actual. Totuși, trebuie pus Windows 10 cu ajutorul unui stick de memorie și programele aferente.

Păreri pro și contra

E diferit față de un ultraportabil și se vede la componente că sunt cea mai performante și procesorul e o alegere bună. Procesoarele AMD nu mai sunt alternative accesibile la acele Intel, ci chiar sunt soluții bune. Plăcile video dedicate nu sunt însă de la acest brand și trebuie să nemulțumim cu un GTX 1660 Ti care e un model recent lansat. Jocurile vor rula bine și totul se va mișca rapid datorită noilor SSDuri care înlocuiesc hard discurile dar și SSDurile SATA.

HP Pavilion 15-ec0016nq are o greutate redusă pentru un laptop de gaming – aproximativ 2 kg, cele mia multe având mult peste 2 kg. Nu are mare importanță cât este de greu deoarece vă trebuie un laptop cu un sistem de răcire avansat și un hardware performant.

Te-ar mai putea interesa