HP Pavilion 15-ec0014nq, notebook cu Ryzen 7 şi GTX Max Q

HP Pavilion 15-ec0014nq e un laptop modern cu procesor Ryzen 7 care vine ca o alternativă la modelul cu Ryzen 5 şi e adresat celora interesaţi de un laptop puternic pentru CAD ori gaming.
Portabilitatea e una bună având în vedere că are o greutate de 2,3kg iar bateria ţine undeva la 9 ore.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat foarte performant. Procesorul Ryzen 7 3750H fiind unul dual core capabil în a scoate 8467 puncte la benchmark.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-ec0014nq e unul de 15 inci al cărui ecran e cu panou IPS şi rezoluţie 1920×1080 pixeli. În felul acesta imaginile se vor vedea foarte bine. Un alt lucru bun care ţine de ecran şi ergonomie e faptul că are strat anti-glare, adică lumina nu se reflectă de pe suprafaţa sa.
Unitatea optică e un lucru care nu e prezent pe acest model, însă are o multitudine de porturi precum 3 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit şi wireless ac. Sistemul de operare (de preferat Windows 10) poate fi instalat de pe un stick USB.
Capacitatea de memorie RAM instalată e de 16GB, iar stocarea e reprezentată de un HDD şi un SSD.
Pentru ca diverse sarcini video (jocuri, simulări, editări video) să ruleze fără efort acest laptop e prevăzut cu chipset video GTX 1660 Ti Max Q. Max Q presupune că performanţele sunt similare cu cele ale unui cip grafic de pe desktop.

Per ansamblu acest laptop e recomandat pe post de desktop replacement, dar poate fi utilizat şi ca staţie de lucru cu mobilitate crescută.
Cât despre faptul că bateria poate să ţină până la 9 ore trebuie precizat că acest lucru se poate obţine dacă laptopul e utilizat în regim office aşa încât doar cipul Radeon Vega 10 să fie utilizat.
În opinia mea laptopul de faţă vine cu o configuraţie ok şi componentele sunt alternative foarte bune la Intel.
Brandul HP e unul forte apreciat de segmentul business deoarece aparatura lor e una cu o fiabilitate ridicată.

Te-ar mai putea interesa