HP Pavilion 15-ec0009nq, laptop performant cu portabilitate bună

HP Pavilion 15-ec0009nq e un laptop care vine cu o portabilitate bună în timp ce are componente de generaţie nouă. Cei de la Hp au ales să pună un procesor AMD Ryzen 7 quad core şi o placă video GTX 1660 Ti.
Răcirea sa e una performantă cu două ventilatoare, ia din această cauză componentele vor avea o durată de viaţă mai mare, iar performanţele vor fi superioare.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop care se prezintă bine estetic şi funcţional.


Păreri pro şi contra

Un laptop precum HP Pavilion 15-ec0009nq vine echipat cu procesor Ryzen 7 3750H care scoate 8897 puncte la benchmark. Putem spune că e un procesor qaud core de gaming echivalent i5-9300H.
În jocuri acesta e susţinut de cipul grafic GTX 1660Ti cu 6GB memorie video. E o placă video foarte bună, fiind un model Max Q, deci special pentru laptopuri, dar cu performanţe similare cu cele ale unui model desktop.
E de ştiut că laptopurile cu procesoare Intel şi GeForce au Nvidia Optimus pentru o autonomie mai bună, iar în cazul acestui model avem ceva similar de la AMD întrucât procesorul are şi cip grafic Vega. Deci, acest cip grafic o să funcţioneze atunci când nu e nevoie de mai multă procesare video.
Are o multitudine de porturi utile printre care aş menţiona 4 USB-uri, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac, bluetooth etc.
Fiind un laptop de 15,6 inci are o greutate nu prea mare de 2,2kg, iar bateria ţine vreo 4 ore.
Ecranul e unul cu rezoluţie FHD, strat anti-glare şi panel IPS. De asemenea producătorul menţionează că are micro-margini pentru o ramă cât mai îngustă.
Despre memoria RAM trebuie spus că e de 16GB, ambele sloturi fiind ocupate.

În opinia mea acest laptop e unul foarte bun, iar opţiunea pentru un model cu procesor AMD e una bună întrucât în ultimii ani AMD a luat avansa mare în faţa Intel pe partea multimedia, gaming şi a tehnologiilor.

Te-ar mai putea interesa