HP Pavilion 15-ec0007nq, laptop negru cu verde

Laptopul din imagine face parte dintr-o serie interesantă care se apropie ca și performanțe de cea Omen. E vorba de HP Pavilion 15-ec0007nq care nu e foarte popular deoarece a apărut recent și prețul e acceptabil pentru un un Ryzen 5 cu GTX 1650. Bineînțeles, restul componentelor sunt foarte importante atunci când nu vă mai gândiți să faceți upgrade-uri, adică nu mai vreți să investiți. Are suficientă memorie RAM pentru multe titluri recent lansate și spațiul de stocare e oferit atât de un SSD, cât și de un hard disc. Pe SSD recomand să instalați sistemul, jocurile și programele.

Carcasa are un design specific laptopurilor de gaming și pe capac vedem logo-ul producătorului, însă e pe verde (cum e și iluminarea tastaturii). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile procesoare AMD sunt mai competitive și acest Ryzen 7 model 3750H e echivalentul unui Core i5, se vede și după numărul de nuclee. Placa video pentru gaming nu e cea integrată din procesor ci e GTX 1650 care înlocuiește modelul GTX 1050 Ti, fiind un model mai actualizat (scorul de performanță e puțin mai mare). O alegere mai bună pentru gaming este GTX 1660 Ti care e echivalentul unui GTX 1070.

Păreri pro și contra

Se vede clar că nu e vorba de un laptop office pentru că are ieșiri mai mari pentru aerul cald și circulația aerului e mai bună. Un laptop pentru jocuri are nevoie de tastatură iluminată deoarece trebuie să vedeți tastele, însă iluminarea ridică puțin temperaturile laptopului. Ecranul e și ele important, iar brandul a ales tot un IPS de 15 inci cu imagine Full HD. Rama ecranului a scăzut pentru ca laptopul să fie și el mai mic, însă greutatea nu a scăzut atât de mult.

,Voi decideți ce veți face pe acest HP Pavilion 15-ec0007nq, nu trebuie să fiți neapărat gamer pentru a-l cumpăra. Poate că-l vreți doar pentru că arată bine și poate vă place un hardware mai apropiat de cel de la desktopuri. Hardware-ul de pe acesta are un consum mai mare de energie, de aceea avem și performanțe semnificativ mai bune și autonomia nu ar fi un punct forte.

Te-ar mai putea interesa