HP Pavilion 15-ec0002nq, laptop cu Ryzen 5 şi GTX 1050

HP Pavilion 15-ec0002nq e un laptop de gaming/multimedia echipat cu un procesor rapid de la AMD, iar cipul grafic e unul GTX 1050.
Jocurile de generaţie nouă vor rula destul de bine datorită configuraţiei, iar portabilitatea e una decentă prin faptul că are o greutate de 2,3kg şi bateria poate să ţină până la 9 ore.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care are dotări de generaţie nouă şi un aspect plăcut.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-ec0002nq este echipat cu procesor AMD Ryzen 5 3550H care are 4 nuclee şi cip grafic Vega 8 integrat.
Pe lângă cipul integrat are şi unul dedicat de la Nvidia, fiind vorba despre GTX 1050 3GB.
Pentru stocare are un hard de 1TB cu 5400 rotaţii. Acest lucru e un dezavantaj deoarece ar fi fost mai bine dacă ar fi avut SSD.
Nu are nici unitate optică, dar acest lucru nu e un dezavantaj pentru că nu are vreo utilitate.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD, panel IPS şi strat anti-glare.
Nici sunetul nu e unul mai prejos fiind vorba despre difuzoare stereo de la Bang&Olufsen.
Stă excelent la capitolul porturi având 3 USB-uri, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Pentru că nu are sistem de operare instalat recomand să alegeţi Windows 10 care poate fi instalat de pe un stick USB. Driverele vor fi instalat automat atunci când laptopul se conectează la Internet.

Un astfel de laptop poate fi utilizat acasă cât şi la birou deoarece are portabilitate bună şi performanţe superioare. Putem spune că acest model îmbină plăcutul cu utilul.
HP e un brand apreciat de segmentul business (oamenilor de afaceri) deoarece oferă o fiabilitate foarte bună pentru produsele sale. Din această cauză şi utilizatorii casnici optează pentru soluţii IT de la ei.
Alegerea procesorului AMD e una foarte bună întrucât vine cu performanţe multimedia superioare unui i5, iar costul unui laptop cu AMD e mai mic decât cel al unuia cu Intel.

Te-ar mai putea interesa