HP Pavilion 15-ec0001nq, laptop cu Ryzen 5 3550H şi GTX 1050

HP Pavilion 15-ec0001nq e un laptop de gaming cu procesor puternic de la AMD şi cip grafic cu memorie dedicată. Poate fi utilizat şi la sarcini multimedia precum vizionat de filme ori editat diverse fişiere. Iar cei interesaţi de portabilitate nu sunt uitaţi întrucât acest laptop are o greutate redusă de 2,2 kg şi bateria ţine vreo 11 ore (conform producătorului).

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » şi în opinia mea nu ai nevoie de mai mult pentru jocuri de generaţie nouă şi sarcini solicitante.


Păreri pro şi contra

Piesa de rezistenţă din laptopul HP Pavilion 15-ec0001nq e procesorul Ryzen 5 3550H cu 4 nuclee şi cip grafic integrat Vega 8.
În jocuri solicitante e ajutat de placa video dedicată GTX 1050 cu 3GB memorie video. Acest cip grafic de la Nvidia e unul decent, chiar de bază pe un notebook PC de gaming. Pe piaţă există şi cipuri mai puternice, dar laptopurile cu acele cipuri costă undeva la peste 5-7000 lei.
Ecranul acestuia e unul cu panel SVA, strat anti orbire şi rezoluţie FHD.
Pentru stocare se foloseşte de un SSD tip M2 de 256 GB, iar memoria RAM e de 8GB.
Pentru a fi mai uşor (ca greutate) nu are unitate optică. Sistemul de operare poate fi instalat de pe o unitate optică externă ori de pe un stick USB.
La capitolul porturi acest model are 3 porturi USB, card reader, LAN Gigabit şi wireless ac 2×2. Dacă vreţi să folosiţi un mouse bluetooth atunci acest model are bluetooth 5.0 şi în felul acesta economisiţi unul dintre porturile USB.
Dacă vă place să vorbiţi pe diferite platforme online atunci o să vă ajute camera web cu rezoluţie HD.

Un astfel de laptop e mai mult decât suficient pentru persoanele interesate de ceva durabil, accesibil ca preţ, cu performanţe peste medie (procesorul e echivalentul unui i5 sau i7).
Acest laptop vine fără sistem de operare, iar din cauza aceasta vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB 3.0.

Te-ar mai putea interesa