HP Pavilion 15-ec0000nq, laptop negru creat pentru gaming

Laptopul HP Pavilion 15-ec0000nq are un procesor interesant care nu aparține brandului Intel, e vorba de AMD Ryzen 5 3550H. E o versiune creată pentru sarcini mai grele cum ar fi jocurile 3D sau aplicațiile profesionale de editare video. Bineînțeles, e prezentă o placă video interesantă pentru acest buget și va putea rula multe jocuri deoarece are o memorie video dedicată generoasă. Chiar dacă procesoarele de pe platformele mobile vin cu placă video proprie, avem o alternativă mult mia eficientă indiferent de task – GTX 1050.

Din imaginea de jos se vede că seamănă puțin cu modelele Omen, doar că e vorba de un model diferit și care costă destul de puțin. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul acesta e construit pe tehnologie de 12 nm, motiv pentru care e mai eficient și autonomia e puțin mai generoasă. În cazul laptopurilor de gaming, autonomia e atât de importantă și nici nu prea îi interesează pe utilizatori. Performanțele sunt constante atunci când îl țineți conectat permanent la priză.

Hard discurile au fost înlocuite de SSDuri, iar noile plăci de bază suportă formatul M.2 care e mai redus ca dimensiuni. E loc și de un mediu de stocare de tip SATA, ca la oricare alt laptop de gaming. Poate că nici nu mai trebuie să investiți în el, cât timp nu simțiți nevoia de mai mult spațiu ori de 16GB RAM.

Păreri pro și contra

Aerul cald din interior e eliminat prin spate pentru a nu crea disconfort și poate că nu mai e nevoie de un cooling stand. Sunt prezente componente noi care oferă rezultate bune, însă depinde și de jocurile care vreți să le încercați. Avem un ecran Full HD, însă nu de tip IPS ca la Omen, ci e de tip SVA și diferențele de calitate nu prea sunt vizibile. În opinia mea, ambele paneluri sunt excelente și oferă o imagine plăcută. Porturile sunt numeroase și diversificate, iar dotările nu lipsesc.

Sunt multe laptopuri de gaming ca acest HP Pavilion 15-ec0000nq, doar că prețurile sunt mult peste 3000 lei. Nu trebuie să alegeți neapărat cu Intel, deoarece noile procesoare AMD reprezintă o alternativă poate mai bună dacă luăm în calcul bugetul. Acest Ryzen 5 e echivalentul unui Core i5, se vede foarte bine după scorul de performanță.