HP Pavilion 15-dk2085nq, păreri laptop cu i5 11300H

HP Pavilion 15-dk2085nq este un laptop din categoria gaming pentru aceia care vor un model performant la jocuri sau sarcini solicitante. Venind de la HP înseamnă că îmbină un design sobru cu cele mai noi tehnologii. Designul său sobru și elegant face ca acest laptop să fie bun pentru acasă cât și la lucru.

Acest notebook PC este echipat cu un procesor i5 quad core, lucru care ne arată că face parte din gama de mijloc. Adică, are un excelent raport între preț și dotări. Restul componentelor care te-ar interesa sunt ecranul cu panou IPS și rată de reîmprospătare de 144 Hz, cei 16 giga RAM și placa video RTX 3050.

  • Ecran de 144 Hz
  • Procesor i5 quad core
  • 16 giga RAM
  • Stocare SSD+HDD

Lucruri pe care le consider avantajoase sunt memoria suficientă. E vorba despre cei 16 GB memorie RAM tip DDR4 și stocare pe HDD+SSD.
Procesorul e unul i5 11300H care e foarte performant, din această cauză el scoțând 10.999 puncte la benchmark pe cpubenchmark.
Dacă sunteți preocupați de porturi atunci trebuie să scriu că acest model stă foarte bine la acest capitol. E vorba despre LAN Gigabit, wireless ax, cititor de carduri, HDMI 2.0 și 4 porturi USB.

Sunt și aspecte la care nu stă prea bine, printre acestea trebuind să scriu că greutatea e de 2,3 kilograme și că nu are sistem de operare preinstalat. Bateria are și ea o autonomie medie, să zicem așa. E vorba despre maxim 4 ore întrucât e una cu 3 celule.
Placa video e bună, dar e una raytracing de bază. Superioare fiind 3060 și 3070, dar laptopuri cu așa ceva trec de 7000 lei.

Părerea mea de final e că acest model merită investiția dacă vreți ceva cu un excelent raport între preț și dotări. Pe piață sunt și alte modele, dar acesta e făcut special pentru jocuri. În acest sens are o răcire adaptată și construcție solidă.

Te-ar mai putea interesa