HP Pavilion 15-dk1004nq, laptop negru cu verde

Laptopul HP Pavilion 15-dk1004nq face parte din segmentul de gaming și se compară cu seria Omen, doar că pe aceasta avem doar plăci video GTX (pe cealaltă sunt și RTX). Bineînțeles, ar mai fi și alte diferențe doar că nu sunt atât de mari și poate că un Pavilion e de ajuns pentru ce veți încerca pe acesta. Unii utilizatori aleg astfel de laptopuri pentru că arată bine și oferă performanțe similare cu cele ale unui desktop, deci nu neapărat pentru a juca jocuri.

Finisajul pe negru e standard la variantele acestea și tastatura iluminată e colorată pe verde, roșu sau chiar RGB la variantele de top (mă refer la alte serii). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Modelul de procesor de pe acesta e Core i5 10300H care e popular doar pe soluțiile de gaming. Acesta are o placă video modernă dar pentru taskuri mai grele, producătorul a adăugat o placă video dedicată satisfăcătoare pentru mulți utilizatori – GTX 1650. Cu siguranță, varianta Ti oferă puțin mai multă performanță însă depinde și ce titluri vreți să încercați. Dacă bugetul vă permite să cheltuiți mai mult, aveți de ales între variante de 17 inci, cu procesor Ryzen 7 sau cu Core i7. Voi decideți care vi se potrivește mai mult și care e limita, dar nu merită să faceți compromisuri dacă vreți să-l folosiți mai mulți ani.

Păreri pro și contra

E prezent procesorul Core i5 din generația a 10-a care are performanțe impresionante, dar și restul componentelor sunt importante. Vorbim de noul SSD de tip M.2 care se instalează ușor și e puțin mai performant decât cele anterioare. Diferențe majore de performanță sunt la cel cu suport NVMe deoarece viteze pot fi de 2-3 ori mai mari. Greutatea laptopului nu e un aspect important când alegeți un astfel de model, deoarece e conceput pentru a fi folosit la birou.

HP Pavilion 15-dk1004nq impresionează la cele mai multe capitole și nu veți simți lipsa unui port sau a unei dotări. Bineînțeles, mai sunt necesare câteva periferice în caz că nu ați mai avut un laptop – mouse, router, căști sau boxe.

Te-ar mai putea interesa