HP Pavilion 15-dk1001nq, laptop cu i5-10300H şi GTX 1650 4GB

HP Pavilion 15-dk1001nq e un laptop modern pentru sarcini solicitante cum ar fi cele multimedia, gaming sau business. Vine cu un ecran de 15 inci şi cu o portabilitate foarte bună deoarece are greutate de 2,2kg şi o baterie care poate să ţină şi 6 ore… în funcţie de cum folosiţi laptopul.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care beneficiază de performanţă superioară şi de diferite facilităţi pe partea de ergonomie. Printre aceste facilităţi aş menţiona tastatura iluminată, greutatea redusă (pentru un laptop din categoria pentru jocuri) şi ecranul clar (cu strat antireflex şi panel IPS).


Păreri pro şi contra

Notebook-ul HP Pavilion 15-dk1001nq vine cu un procesor nou de la Intel – i5-10300H. E din generaţia a zecea, fiind pe arhitectură Comet Lake şi are 4 nuclee. În acest fel scoate 8948 puncte la benchmark.
Ecranul e unul superb pentru jocuri, filme şi orice altă sarcină. Acest lucru se datorează panelului IPS şi rezoluţiei 1080p.
Stă foarte bine pe partea de memorie RAM deoarece are 8GB tip DDR 4 la frecvenţa 3000 Mhz. Că tot am menţionat memoria trebuie să precizez şi faptul că are stocare pe SSD de 512GB. În opinia mea, e o stocare mai mult decât suficientă, iar dacă vreţi mai mult puteţi utiliza cloud storage sau un hard extern.
Nu are unitate optică, dar în schimb are foarte multe porturi utile precum HDMI, LAN Gigabit, 4 porturi USB, card reader, wireless ac şi bluetooth 5. Ar fi fost interesant dacă ar fi avut wireless ax, dar e bine şi aşa.
Din păcate nu vine cu sistem de operare preinstalat, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB.

Per ansamblu acest mode e unul perfect dacă vreţi ceva până în 4000 lei care să poată fi utilizat pe post de înlocuitor desktop (desktop replacement).
De asemena trebuie să menţionez şi că există alternativă cu i7.

Te-ar mai putea interesa