HP Pavilion 15-dk0033nq, laptop negru cu verde

Laptopul HP Pavilion 15-dk0033nq face parte dintr-o serie care e destul de avansată și se apropie de performanțele celei Omen. Sunt diferențe între două astfel de serii de aceea prețurile sunt diferite. Sistemul de răcire e unul eficient și aerul cald e scos prin partea din spate, astfel că nu crează disconfort în timpul unei partide de gaming. Memoria RAM a acestui laptop poate că nu e de ajuns pentru anumite jocuri și vă puteți gândi pe viitor să mai faceți o mică îmbunătățire în acest sens.

Modelul acesta e unul compact și are un hardware performant care permite rularea celor mai noi jocuri 3D la detalii bune. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Placa video e foarte importantă în acest sens și e vorba de o generație nouă, modelul de pe acest laptop fiind GTX 1650 de 4GB. Acesta pare să fie o alternativă la GTX 1060, deoarece performanțele sunt aceleași. SSD-ul acestui model e unul de tip M.2 astfel că e într-un format redus și e loc chiar de unul de tip SATA, însă eu cred că spațiul e satisfăcător.

Seria Omen oferă acel mini DisplayPort în plus, pe când la acesta veți avea doar HDMI-ul. Nu ar fi o problemă cât timp nu aveți un monitor cu o așa intrare, dar calitatea video oferită de ecranul IPS de 15 inci e satisfăcătoare că doar avem o rezoluție 1080p.

Păreri pro și contra

Are o construcție interesantă și mi se pare suficient de portabil pentru ce componente oferă și răcire e importantă la un hardware ca acesta. Performanțele rămân constante dacă temperaturile sunt cât mai coborâte și aici intervin ventilatoarele dar și fantele de aerisire (cu cât sunt mai mari cu atât e mai bine). Din poza de sus se vede că are o tastatură iluminată pe verde și cred că s-ar asorta bine cu un mouse Razer sau unul de la un brand la fel de experimentat.

HP Pavilion 15-dk0033nq e echipat cu unul dintre cele mai bune ecrane IPS și nu e vorba de unul cu refresh de 144 Hz, ci e unul standard. Aveți nevoie de o placă video mai performantă pentru a rula atât de multe fps-uri, plus că poate nu jucați shootere.