HP Pavilion 15-dk0030nq, notebook cu i5-9300H şi GTX 1660Ti

HP Pavilion 15-dk0030nq e un laptop modern cu procesor i5 şi cip grafic cu performanţe similare unui desktop deoarece are GeForce GTX Max Q. Vine ca o alternativă cu procesor Intel la varianta cu AMD, performanţele fiind similare.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat modern care e pe post de înlocuitor desktop cu portabilitate decentă întrucât are o greutate de 2,2kg şi o baterie de 10 ore.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-dk0030nq e unul cu procesor i5-9300H quad core capabil în a rula diverse sarcini complexe precum jocuri, CAD, editări video etc. Iar, în sarcini intensive video e ajutat de cipul grafic GeForce GTX 1660Ti Max Q.
Memoria RAM standard e de 8GB, iar pentru stocare se foloseşte de un SSD de 256GB. Dacă vă intereaţi să-i mai puneţi RAMi atunci trebuie ştiut că fişa tehnică spune că laptopul are două sloturi de memorie RAM din care unul e ocupat cu o plăcuţă de 8GB tip SDRAM DDR4-2666. Dacă vreţi să-i mai puneţi RAM atunci trebuie să-i puneţi memorie de laptop (e diferită de cea pentru desktop) cu frecvenţă identică (DDR4 2666 MHz) cu ce e montat pe primul slot. În opinia mea, brandul de memorie nu contează prea mult.
Nu vine cu unitate optică, dar are multe porturi/opţiuni conectică precum 4 USB, HDMI, LAN, wireless ac, bluetooth şi card reader SD.
Eu recomand să instalaţi Windows 10 de pe un stick USB, iar driverele şi le va lua de pe net atunci când e conectat. Drivere găsiţi şi pe site-ul producătorului, dar cea mai bună opţiune rămâne aceea de a lăsa Windows-ul să instaleze driverele recomandate.
Încărcarea bateriei nu e un proces care să dureze întrucât precum alte modele şi acesta vine cu Fast Charge. Acest lucru presupune că 50 procente din baterie se încarcă în 45 minute.

De final pot spune că acest model e unul bun pentru cei intresaţi de ceva capabil în jocuri şi cu portabilitate bună.

Te-ar mai putea interesa