HP Pavilion 15-dk0028nq, laptop cu i5-9300H şi GTX 1650

HP Pavilion 15-dk0028nq e un laptop modern pentru persoanele interesate de ceva performant şi portabil. Componentele îl fac numai bun la jocuri, iar greutatea sa e una redusă de 2,3kg (având în vedere că are ecran de 15,6 inci).

Acest laptop vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un aparat avansat tehnologic cu ecran foarte clar şi caracteristici care fac faţă oricărei sarcini.
Din poza de alături se poate vedea că e vorba despre un laptop de culoare neagră (producătorul menţionează ca fiind shadow black).


Păreri pro şi contra

Modelul HP Pavilion 15-dk0028nq e echipat cu unul dintre cele mai puternice procesoare de pe piaţă, adică cu i5-9300H quad core. Arhitectura e una nouă, adică Coffee Lake.
Ecranul laptopului e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHX şi panel IPS. Pentru ca lumina să nu se reflecte are şi strat anti-glare.
La capitolul memorie vine cu 8GB memorie RAM şi stocare pe SSD cât şi HDD.
Pentru a putea rula jocurile de generaţie nouă acest dispozitiv are şi placă video GTX 1650 cu 4GB memorie RAM. E o placă video decentă cu suport DirectX 12, G-Sync şi altele.
Ca oricare alt laptop modern nici acesta nu are unitate optică, însă are foarte multe porturi. Printre acestea aş menţiona 4 USB-uri, HDMI,, LAN, wireless ac şi bluetooth.
Bateria e una care ţine până la 8 ore, iar din această cauză putem spune că e un aparat cu o portabilitate mai mult decât suficientă.
Are şi un sunet foarte calitativ datorită difuzoarelor Bang & Olufsen, iar despre microfon trebuie să spunem că e perfect deoarece e unul dual.

Per ansamblu acesta e un laptop numai bun pentru sarcini solicitante şi cu o portabilitate bună. Pe timp de noapte o să vă fie de folos tastatura iluminată de care am uitat şi care, în opinia mea, e un lucru foarte important.
Poate fi utilizat şi pe post de desktop replacement şi o să vedeţi că va avea performanţe similare unui desktop, dar la dimensiuni mult reduse.