HP Pavilion 15-dk0004nq, laptop de jocuri la preţ ok

Dacă sunteţi interesaţi de un laptop care să arate bine, să fie rezistent şi să aibă caracteristici de top atunci acest HP Pavilion 15-dk0004nq ar fi o variantă bună. Are procesor i7, placă video GeForce GTX 1650 şi SSD… aceste componente făcându-l un laptop de jocuri la un preţ ok… cât de cât.

Acest model are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop cu procesor i7-9750H six core care are arhitectură Coffee Lake. Procesorul e cea mai importantă componente dintr-un dispozitiv modern deoarece el reprezintă puterea de calcul, şi fiind vorba despre un laptop de jocuri la fel de important e şi cipul grafic care e un GTX 1650 4GB.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP Pavilion 15-dk0004nq nu doar are putere de procesoare, ci se laudă şi cu o portabilitate demnă de invidiat. Vorbim despre o greutate de 2,2kg şi o autonomie a bateriei de 10 ore. Această autonomie e dată de producător, iar în opinia mea nişte date mai realiste ar fi 5-6 ore în funcţie de cum folosiţi laptopul.
Partea de porturi şi conectică e un capitol care trebuie spus că e unul ok întrucât are LAN Gigabit, wireless ac, 4 porturi USB şi HDMI.
Ecranul acestui laptop e unul de 15,6 inci cu rezoluţie FHD şi panel IPS. Acest tip de panel e unul care oferă unghiuri de vizualizare foarte bune. LED-urile fiind de tip WLED s-ar putea ca luminozitatea să fie mai mare şi să trebuiască să o reglaţi.
Din păcate nu are unitate optică, dar acesta nu ar fi un impediment pentru instalarea sistemului de operare deoarece Windows-ul poate fi instalat de pe o unitate optică externă ori de pe un stick USB 3.0. Eu recomand să instalaţi Windows 10, iar o parte din driverele necesare le va instala sistemul de operare (restul le găsiţi pe site-ul producătorului ori pe o partiţie a laptopului).

În opinia mea un astfel de laptop e mai mult decât suficient pentru cineva interesat de o soluţie desktop replacement capabilă la a suporta cele mai noi jocuri. Dacă aţi crezut că acest model e unul silenţios atunci trebuie ştiut că e precum restul laptopurilor de jocuri, adică zgomotul produs de ventilator e în raport de efortul depus.
Dacă vreţi ceva cu capacitate mai mare atunci ar trebui să alegeţi această variantă întrucât are SSD de 256GB.

Te-ar mai putea interesa