HP Pavilion 15-b105sq Sleekbook, laptop cu Intel Pentium

Articolul din 6.03.2013:
HP Pavilion 15-b105sq e un alt laptop al serie Sleekbook care seamănă mult cu cea de ultrabookuri. Se observă că e foarte subțire pentru un laptop iar aceasta aduce după sine și o baterie de 4 celule. Autonomia e cea obișnuită deoarece procesorul consumă puțin – Intel 22117U. Acesta e un procesor eficient deoarece e performant și consumă puțin. Acea terminație U de la sfârșitul codului, sugerează că are un consum mic. În general astfel de procesoare se găsesc pe ultrabookuri deoarece baterii sunt de 2 ori 4 celule. Există astfel de procesoare și din seriile Core i3, i5 sau i7. Sincer, mi-aș dori așa procesare pe toate laptopurile deoarece autonomia crește cu vreo 1-2 ore. Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din față
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul de pe acesta e un Intel Pentium 2117U de 1.8 GHz care e bun pentru aplicațiile obișnuite dar și navigare web. Ecranul e de 15 inci și e unul de tip LCD LED HD. Deci ecranul e cel obișnuit chiar dacă are o greutate de 2.1 kg. Memoria sa RAM e una de 4GB și poate fi mărită la 8GB, dar nu cred că e cazul. Spațiul de stocare e generos având în vedere că e vorba de un hard de 500GB, iar dacă nu vă e suficient puteți alege un hard disk extern.

La capitolul dotări are cameră web HD, difuzoare integrate, tehnologie audio avansată, USBuri 3.0/2.0, HDMI, bluetooth etc. Deci nu duce lipsă e nimic iar baterie de 4 celule pare să fie satisfăcătoare, deoarece oferă cel mult 5 ore de utilizare sau 4 ore de utilizare obișnuită. Chiar dacă pare un laptop mic, are tastatură numerică dar nu și unitate DVD. Și așa mulți utilizatori folosesc unitate DVD doar pentru instalare sistemului de operare. În cazul acestui laptop, puteți instala Windows 8 sau 7 de pe un stick de memorie.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e destul de subțire, robust și performant pentru uz casnic, are bluetooth și autonomie mare.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest HP Pavilion 15-b105sq e o alegere foarte bună pentru cei care vor un laptop portabil de 15 inci și nu doresc un laptop prea performant (cu procesor Core i sau placă video dedicată). Există destule modele în această serie care le puteți considera alternative la acesta, cu procesoare diferite. Pentru a vedea cât de bine arată, am postat un clip cu un model asemănător:

Te-ar mai putea interesa