HP Pavilion 15-b102sq, laptop cu aspect de ultrabook

Laptopul HP Pavilion 15-b102sq e unul dintre acele modele care îmi plac foarte mult. Mai precis, îmi plac finisajele, forma touchpadului, tastatura și sistemul de balamale. Nu e chiar așa de portabil precum un ultrabook, însă poate fi laptopul ideal pentru cei care călătoresc deoarece autonomia e peste medie datorită procesorului. E vorba de un procesor cu frecvență scăzută dar performanțele sunt decente deoarece e un Core i5. Spre deosebire de ultrabookuri, acesta are o configurație cu GT 630M, deci puteți juca jocuri pe el (chiar și apariții mai noi). Are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Se poate observa că arată identic cu ultrabookurile din față, însă din lateral se poate observa că e mai gros dar are și tastatură numerică.

Din față
Din față
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său Core i5 e un model 3337U de 1.8 GHz și e întâlnit în genral daor pe ultrabookuri, dar mai nou și pe unele laptopuri. Există variante și cu Core i3 care sunt la fel de bune deoarece viteza de procesor e ideantică. E vorba de procesoare de ultimă generație, mai precis, generația a 3-a. Ecranul său de 15.6 inci e unul lucios și de tip HD. Puteți viziona fără probleme filme 720p, iar cele 1080p le puteți vedea pe un monitor sau TV conectat la HDMIul acestui laptop.

Multitaskingul e decent cu 6 GB RAM iar spațiul de stocare e mai mult decât decent – 750GB. Pe lângă acea placă video GT 630M de 2GB, laptopul mai are și una integrată în procesor – Intel HD. Aceasta o veți folosi des atunci când navigați pe web sau folosiți aplicații simple. Comutarea se face automat ca la restul laptopurilor.

Dotările sunt: difuzoare, cameră web, USBuri 3.0/2.0, LAN, HDMI, bluetooth etc. Tehnologia bluetooth e utilă pentru cei care vor să conecteze un mouse sau să trensfere fișiere de pe sau pe telefon. Autonomia maximă e de 6 ore și e doar în modul office, deoarece în jocuri scade mult datorită consumului mai mare de energie. Sistemul de operare e Windows 8 și e normal să fie varianta pe 64 biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă Windows 8 preinstalat, touchpad cu gesturi, autonomie mare chiar dacă bateria e de 4 celule, arată bine și e ușor pentru un laptop.

Minusuri: nimic.

Concluzie

Acest HP Pavilion 15-b102sq e un laptop din seria Sleekbook, serie care oferă multe configurații la diverse prețuri. Deci veți găsi destule alternative care pot fi luate în considerare. Dacă prețul vi se pare prea mare, nu uitați că îl puteți lua și în rate fixe fără dobândă.

Te-ar mai putea interesa