HP Pavilion 14-ce3014nq, laptop performant și mic

Laptopul HP Pavilion 14-ce3014nq e ceva mai mic decât restul și greutatea sa a scăzut considerabil – 1.6 kg. Poate fi comparat cu un ultraportabil modern doar că acesta nu e realizat din aceleași materiale. Vedem cele mai noi componente hardware care oferă un plus de eficiență și performanță, iar un exemplu bun e procesorul pe 10 nm. Designul nu diferă foarte mult de cel al variantelor iar combinația de culori e aceeași (argintiu cu negru).

Cu un SSD, laptopul pornește foarte rapid și aplicațiile aproape instant (depinde de aplicație). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Procesorul Core i7 e cea mai bună alegere deoarece e un Ice Lake pe 10 nm, iar placa video Iris Plus e de ajuns pentru uz office. Atunci când rulați conținut video, se va comuta automat pe placa video dedicată GeForce MX250. Nu e precum laptopurile Omen sau Pavilion la capitolul performantă, dar acesta e un segment diferit care se adresează unei anumite categorii de utilizatori. Porturile sunt exact cele necesare și nu e nevoie să fie mai multe de același fel. Pentru a avea un anumit port se poate folosi un adaptor special care nu e inclus, dar nu cred că e cazul pentru că la acesta avem portul LAN RJ-45. Voi alegeți cum vă veți conecta la rețea sau la internet și sunt necesare câteva periferie care le puteți lua împreună cu acesta: mouse, router, boxe, multifuncțională etc.

Păreri pro și contra

Tastatura iluminată poate fi activată atunci când lucrați târziu și nu aveți o sursă de lumină, iar aceasta nu e colorată ca la modelele de gaming. Ecranul e foarte important indiferent de prețul laptopului, iar în acest caz avem un IPS de 14 inci cu imagine 1080p. Se poate conecta wireless la internet, adică e necesar un router wireless care să ofere un semnal bun. Față de alte laptopuri, acesta are WiFi ac 2×2, difuzoare Bang & Olufsen, cameră web modernă, placă video dedicată și protecția mată la ecran.

HP 14-ce3014nq nu e însoțit de Windows 10 pentru a fi mai accesibil și voi puteți instala ulterior acesta de pe un stick. Instalarea durează foarte puțin dacă optați pentru un stick de tip USB 3.1.