HP Pavilion 14-ce3014nq, laptop performant și mic

Laptopul HP Pavilion 14-ce3014nq e ceva mai mic decât restul și greutatea sa a scăzut considerabil – 1.6 kg. Poate fi comparat cu un ultraportabil modern doar că acesta nu e realizat din aceleași materiale. Vedem cele mai noi componente hardware care oferă un plus de eficiență și performanță, iar un exemplu bun e procesorul pe 10 nm. Designul nu diferă foarte mult de cel al variantelor iar combinația de culori e aceeași (argintiu cu negru).

Cu un SSD, laptopul pornește foarte rapid și aplicațiile aproape instant (depinde de aplicație). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul Core i7 e cea mai bună alegere deoarece e un Ice Lake pe 10 nm, iar placa video Iris Plus e de ajuns pentru uz office. Atunci când rulați conținut video, se va comuta automat pe placa video dedicată GeForce MX250. Nu e precum laptopurile Omen sau Pavilion la capitolul performantă, dar acesta e un segment diferit care se adresează unei anumite categorii de utilizatori. Porturile sunt exact cele necesare și nu e nevoie să fie mai multe de același fel. Pentru a avea un anumit port se poate folosi un adaptor special care nu e inclus, dar nu cred că e cazul pentru că la acesta avem portul LAN RJ-45. Voi alegeți cum vă veți conecta la rețea sau la internet și sunt necesare câteva periferie care le puteți lua împreună cu acesta: mouse, router, boxe, multifuncțională etc.

Păreri pro și contra

Tastatura iluminată poate fi activată atunci când lucrați târziu și nu aveți o sursă de lumină, iar aceasta nu e colorată ca la modelele de gaming. Ecranul e foarte important indiferent de prețul laptopului, iar în acest caz avem un IPS de 14 inci cu imagine 1080p. Se poate conecta wireless la internet, adică e necesar un router wireless care să ofere un semnal bun. Față de alte laptopuri, acesta are WiFi ac 2×2, difuzoare Bang & Olufsen, cameră web modernă, placă video dedicată și protecția mată la ecran.

HP 14-ce3014nq nu e însoțit de Windows 10 pentru a fi mai accesibil și voi puteți instala ulterior acesta de pe un stick. Instalarea durează foarte puțin dacă optați pentru un stick de tip USB 3.1.

Te-ar mai putea interesa